Diner

Gevulde kipfilet met mozarella en pesto

Een tijdje terug deelde ik een recept voor gevulde kipfilet met spinazie en feta, een recept die nog vaak bekeken wordt. Tijd dus om een andere variant te maken: Italiaans! Deze heerlijke filets zijn gevuld met pesto, mozzarella en tomaat. En ik kan je alvast verklappen: dit wil je!

Zelf vind ik het altijd heel leuk om gevulde kipfilet te maken, vraag me niet waarom. Bovendien ziet het eindresultaat er altijd Ge Wel Dig uit en dus is het ideaal om met de feestdagen op tafel te zetten. Go Italian en maak deze lekkere filets! Erg lekker om te eten met gebakken aardappeltjes die toscaans gekruid zijn en een luxe salade.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 4 kipfilets
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 tomaat
  • 4 flinke theelepels groene pesto (maak je eigen pesto)
  • 1 grote eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Satéprikkers
  • Eventueel: pijnboompitjes en verse basilicum.
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in met olie/boter en snijd de mozarella en tomaat in plakjes.
  • Snijd de kipfilets open als een broodje, zodat je hem later nog dicht kunt klappen.
  • Bestrijk één deel van de binnenkant met pesto, ik gebruikte een flinke theelepel per persoon, maar dit hangt af van de grote van je filets en de gewenste hoeveelheid. Leg hierop een plakje tomaat, gevolgd door een plakje mozarella en eventueel wat blaadjes verse basilicum. Het kan zijn dat je de plakjes tomaat en mozarella door midden moet snijden, zodat ze in de kipfilets passen.
  • Vouw de kipfilets dicht en steek drie satéprikkers door de kipfilet aan de open kant, zodat deze bij elkaar wordt gehouden.
  • Meng 1 á 2 eetlepels olijfolie met 1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Leg de kipfilets in de ingevette ovenschaal en bestrijk met het kruiden-oliemengsel.
  • Bak de kipfilets gaar in 30 minuten. De kip is gaar als hij goudbruin kleurt.
  • Serveer met eventueel wat pijnboompitten en nog wat verse basilicum.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.