Diner,  Lunch,  Sausjes en spreads

Quinoa salade met gerookte kip en avocado spread

Heb ik je al eens gezegd dat ik salades voor lunch echt Ge-wel-dig vind? Vooral nu het weer wat warmer weer begint te worden, gaat een salade er altijd in bij mij. Ik probeer de salades die ik zelf maak altijd te voorzien van koolhydraten, vetten en eiwitten. Laten deze drie voedingsstoffen nou goed samenkomen in deze lekkere salade.

Voor deze salade gebruikte in quinoa als basis. Quinoa is iets wat ik de laatste tijd erg lekker vindt en het zorgt voor een vol gevoel. Van avocado’s ben ik wat minder fan, maar de spread die ik voor deze salade maakte, viel bijzonder goed in de smaak en ik weet zeker dat hij ook erg lekker is als beleg. De gerookte kip zorgt voor je portie proteïne, ideaal (en lekker)!

Hoewel ik deze salade maakte als lunch, kun je hem ook prima kunnen maken als avondeten of als bijgerecht. Mocht je hem hiervoor gebruiken, zou ik een grotere portie maken (alles x2 bijvoorbeeld).

Wat heb je nodig voor 1 persoon (Lunch)?
 • 60 gram quinoa (deze verpakking van Bonduelle is erg handig!)
 • 75 gram gerookte kip
 • 1 tomaat
 • Halve avocado
 • Hand veldsla

Voor de avocado spread:

 • Halve avocado
 • 2 eetlepels hüttenkäse naturel
 • Scheutje citroensap
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Kook de quinoa volgens de verpakking
 • Halveer de avocado, verwijder de pit en leg één helft even weg. Prak de andere helft in een kommetje en voeg de hüttenkäse, citroensap en een flinke snuf peper en zout toe. Meng goed, proef en voeg eventueel nog wat citroensap of peper en zout toe.
 • Snijd de gerookte kipfilet en de overgebleven helft van de avocado in plakjes en de tomaat in partjes.
 • Roer de avocado spread en veldsla door de quinoa. Top af met de gerookte kipfilet, tomaat en avocado.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.