Overig

Review vegan beautyproducten van BosBeauty

Misschien heb je het al meegekregen, maar sinds een tijdje ben ik officieel partner van BosBeauty! Een bedrijf dat zich richt op vegan beauty- en verzorgingsproducten. Ik gebruik zelf nu zo’n 3 jaar plantaardige verzorgingsproducten. Dit doe ik, omdat ik het eigenlijk onnodig vind dat er dierlijke stoffen in producten moeten zitten die we vervolgens op ons lichaam smeren. Verder vraag ik mezelf ook vaak af waarom we deze producten op dieren moeten testen.

Hoe dan ook, ik mocht namens BosBeauty een aantal vegan beautyproducten proberen. Dat vond ik natuurlijk hartstikke leuk! In het pakketje dat ik thuis kreeg, zat een douchegel, gezichtsreiniger, nagellak, mascara en lippenbalsem. Hele uiteenlopende producten dus, waarvan ook een aantal die ik nog nooit eerder in een plantaardige variant had gebruikt.

Om jullie in te laten zien wat de werking van veganistische verzorgingproducten kan zijn en om jullie zo aan te moedigen om deze producten een kans te geven (als je dat al niet doet), heb ik een review voor jullie geschreven. Benieuwd wat ik van de producten vond en of ik ze vaker zal gebruiken? Lees gauw verder! P.S: onderaan de pagina vind je iets leuks 😉

Gezichtsreiniger

Dat vrouwen lang bij dezelfde beauty- en verzorgingsproducten blijven, is een feit, maar deze reiniger verbaasde me zo erg, dat ik mijn oude heb ingeruild voor deze variant! De reiniger belooft een verfrissend effect te hebben, onzuiverheden en make-upresten te verwijderen en de huid te beschermen. Ik zou het kort houden: de reiniger komt alle beloftes na. Na het gebruik van deze reiniger, heb ik aanzienlijk minder onzuiverheden en daar ben ik onwijs blij mee. Verder is mijn huid er zachter op geworden en ziet hij er gezonder uit. 100% een aanrader voor als je een huid hebt die snel onzuiverheden krijgt of bevat. Bovendien krijg je bij deze reiniger ook een doekje om je gezicht vervolgens droog en schoon te maken.

Douchegel all-in-one

De naam zegt het al, deze douchegel is ook bestemd voor het haar. Erg handig voor op vakantie of als je even wat minder tijd hebt. Ik testte hem op mijn lichaam, omdat de douchegel beweert tegen een droge huid te helpen. Laat ik daar nou vaak last van hebben. Ik was erg benieuwd of ik resultaat zou zien en ja, ook bij dit product zag ik naar 2-3 keer al resultaat. Naast de heerlijke geur van de douchegel, werd mijn huid er ook zachter en minder droog van. Ideaal! Wat het product nog beter maakt, is de grote verpakking, waardoor je er erg lang mee kunt doen.

Lipbalm

Tja, naast een droge huid heb ik ook nog eens vaak droge lippen. Droge lippen zijn erg makkelijk op te lossen met een lipbalm, maar zelf ben ik daar niet zo’n fan van. Ik vind de meeste lipbalms namelijk te plakkerig en een te overheersende smaak hebben die je zelfs tijdens het eten proeft. Gelukkig is deze lipbalm geheel anders! Allereerst heeft hij een hele lichte smaak die je niet erg lang blijft proeven. Maar het meest belangrijk voor mij: hij plakt niet en helpt direct! De lippenbalsem smeert wat stroef, maar naar één keer smeren merkte ik al gelijk verschil en na een dag waren mijn droge lippen zelfs weg. Ik ben fan!

Mascara

Vegan reinigers en crèmes gebruik ik al een tijdje, maar vegan make had ik nog niet eerder geprobeerd. Ik was dus erg benieuwd en kon niet wachten om hem te proberen. De mascara belooft een échte volume-boost te geven en de huid rondom je ogen te respecteren. Helaas merkte ik niet veel van de ‘volume-boost’. Het borsteltje is erg zacht en voor iemand die een harde, stevige borstel gewend is én geen held met make-up, was het aanbrengen best een dingetje. Gelukkig heeft het borsteltje wel een fijne vorm en lukte het naar een aantal keren prima. Ik ben vooral weg van de kleur van de mascara. Hij is echt diep zwart, wat ervoor zorgt dat je ogen heel mooi uitkomen. Jammer van de boost, maar de kleur van de mascara is hartstikke mooi voor een avondje uit.

Nagellak Bubble Gum

Hoewel ik nagellak erg mooi en leuk vind, draag ik het eigenlijk te weinig. Dit komt vooral door mijn werk, maar ook door al dat gedoe op de grond tijdens bootcamp, vind ik het al snel zonde om het op te doen. Toch wilde ik deze nagellak maar al te graag proberen. Merk je namelijk verschil tussen ‘gewone’ nagellak en vegan nagellak? Het antwoord is heel simpel: nee. Maar dat is alleen maar goed, toch? Ik mocht de kleur ‘Bubble Gum’ uitproberen. Deze nagellak lakt heel fijn en ik hoefde er eigenlijk geen tweede laag overheen te doen. Bovendien bleef hij erg lang zitten. De lak is verder vrij van schadelijke stoffen die je nagels en handen kunnen uitdrogen. Na het dragen van de nagellak had ik hele zachte nagels en leken ze zelfs verzorgd. Ik ben helemaal fan van deze lak en laat het kleurtje nou ook erg leuk zijn voor de zomer!

Natuurlijk deel ik deze review niet zo maar met jullie, want naast het feit dat ik zelf het gebruik van vegan beauty- en verzorgingsproducten erg belangrijk vind, heb ik ook iets leuks voor jullie. Je krijgt namelijk 15% korting op je aankoop bij BosBeauty met de code ‘itsabouthealth’!

Wat wordt jouw nieuwe veganistische beautyproduct?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.