Nagerecht,  Ontbijt

Gezonde bananasplit

Als je aan mij vraagt of ik een ijsje wil eten, is het antwoord bijna altijd ja, vooral op vakantie. Als ik dan ook nog eens zie dat er een bananasplit op de kaart staat, is mijn keuze snel gemaakt. Al van kleins af aan is een bananasplit mijn favoriete variatie met ijs. Maar ondanks er een banaan in dit dessert zit, is het verre van gezond… Daar moest eens verandering in komen!

Een gezonde bananasplit, dat klinkt goed, toch? Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens super lekker om mee te ontbijten. Ik vind dit heerlijk om in de zomer voor mezelf te maken en in het ochtendzonnetje op te eten. Nog meer voordelen van dit ontbijt? Je hebt al een groot deel van je fruitbehoefte binnen na het eten van dit ontbijt. En laten we de eiwitten niet vergeten die dit ontbijtje bevat, na het eten van dit ontbijt heb je namelijk al 21 gram eiwitten binnen!

Heb je hem liever vegan? Kies dan voor een plantaardige yoghurt of kwark. Verder kun je deze bananasplit ook als een toetje opdienen. Erg leuk voor feestdagen bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
  • 1 banaan
  • 250 gram (magere) kwark
  • 40 gram (diepvries) roodfruit
  • Granola/muesli
Wat moet je doen?
  • Snijd de banaan doormidden en leg open.
  • Verdeel de kwark over de bovenkant.
  • Maak af met wat roodfruit en granola.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.