Workouts voor thuis

15 minute ab workout

Abs are made in the kitchen and a summer body in the Winter, right? Niet? Dan kom je met deze korte workout een heel eind richting je gewilde six-pack. Binnen slechts 15 minuten heb je de spieren in je core lekker aan het werk gezet en voel je ze branden!

Het fijne van korte workouts vind ik dat je ze na een lange, vermoeiende dag nog even kunt doen. Je hoeft niet op te kijken naar een training van een uur, maar je kunt in een kwartiertje klaar zijn. Korte workouts minder effect? Nee hoor! Korte workouts zijn vaak intensiever en ook onbewust doe je meer je best om die minuut vol te maken dan bij een lange training. Door de intensiviteit die je geeft kun je dus een gelijk effect behalen. Probeer bovendien maar eens een uur lang alleen maar je core te trainen. Geloof me, dat ga je niet leuk vinden.

Daarom zijn veel mensen gemotiveerd voor korte ab-workouts als buikspierkwartiertjes of het afsluiten van je workout met een rondje core. Als ik heel eerlijk ben, vind ik het trainen van je core helemaal niet leuk. Ik vind het prima als er wat buikspieroefeningen in een training zitten, hartstikke prima zelfs, want tijdens bootcamp zijn dit vaak de ‘rustige’ oefeningen. Wat ik wel heel fijn vind aan een ab-workout is het feit dat je niks nodig hebt, behalve een matje. Dit zorgt ervoor dat je hem altijd en overal kunt doen en daarom is het een workout die ik op vakantie nog wel eens aan wil gaan.

Dus, heb je een lange dag gehad en geen zin meer om te sporten, maar moet je stiekem wel van jezelf aan wat lichaamsbeweging doen? Of ga je binnenkort op vakantie en wil je een workout mee hebben die je sowieso kunt uitvoeren, gym of niet? Of misschien ben je gewoon een dagje vrij en heb je zin om je core lekker aan het werk te zetten? Try this one!

De workout

Doe de volgende oefeningen:

  • Mountainclimbers
  • Sit-ups
  • Bicycle crunches
  • Plank
  • Side plank met crunch (links)
    Ga in een zijwaartse plank staan, zorg dat je hand onder je schouders is geplaatst en je voeten stabiel staan. Doe de andere hand in je nek. Breng nu de knie van je bovenste been en je elleboog naar elkaar toe.
  • Side plank met crunch (rechts)
  • Leg raise
  • Reverse crunch
    Ga op je rug liggen met je handen onder je billen en breng je benen omhoog. Buig je benen in een hoek van 90 ºC. Rol je lichaam een stukje op, door je knieën richting je borst te bewegen en je billen van de grond te laten komen. Rol tot je heupen en onderrug van de grond komen en rol weer terug.
  • Plank met leg raise
    Ga in plank houding staan. Breng nu één voor één je benen een klein stukje van de grond. Zorg er hierbij voor dat je rug niet hol wordt, blijf een plank door je buikspieren aan te spannen.
  • Sit-up met twist
  • Flutter kicks
  • V-sit

Doe alle oefening voor 1 minuut en houd 15 seconden rust tussen de oefeningen.

Toch liever langer dan 15 minuten? Doe het circuit dan 2 keer. Houd de 15 seconden rust tussen de oefeningen, maar neem iets langer pauze tussen de circuits in en drink even iets.

Succes en remember: het is nooit te laat om een summer body te krijgen 😉

Wil je een beter beeld bij de uitvoering van de oefeningen krijgen? In deze post zie je de gehele workout binnen een paar seconden voorbij komen.

Heel veel succes! Genoten van de workout? Deel je post-workout foto en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.