Snacks/tussendoortjes

Gevulde paprika hapje

Gevulde groente wordt veel als avondeten gegeten. Dat is ook niet zo gek, want naast het lekker en (meestal) gezond is, kun je er alle kanten mee op en het geheel naar eigen wens maken. Daarom pakte ik het deze keer iets anders aan.

Eerder deelde ik al deze gevulde courgette of deze courgette pizza’s. Erg lekker, maar waarom wordt het altijd als avondeten gebruikt? Waarom kun je er niet iets anders in stoppen en het in een kleinere variant maken? Juist, ik toverde de gevulde paprika om naar een lekker hapje. Ideaal voor feestdagen! Ik maak deze voor Koningsdag. Heel wat anders dan een tompouce maar nog steeds oranje! Ik weet zeker dat je gasten deze ook zullen waarderen op een verjaardag of als bijgerecht tijdens een bbq.

Voor we naar het recept gaan, wil ik eerst wat variatie mogelijkheden geven. Ik gebruikte in dit recept namelijk zalm. Mocht je dit niet lekker vinden, gebruik dan tonijn, makreel of haring. Deze vissoorten gaan namelijk ook erg goed in dit recept. Wil je de snack liever vegetarisch houden? Gebruik dan vegetarische soorten, zoals vegetarische tonijn, of laat de vis helemaal weg en gebruik meer kruiden en kappertjes. Zo zou je bijvoorbeeld ook nog verse rozemarijn en peterselie toe kunnen voegen.

Wat heb je nodig?
  • 300 gram snoeppaprika’s
  • 200 gram hüttenkäse
  • 70 gram wilde roze zalm uit blik
  • 2 eetlepels citroensap
  • Kappertjes
  • 3 takjes verse tijm
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm en roer deze door de hüttekäse in een bakje. Voeg de zalm en citroensap toe en meng het geheel goed door. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de snoeppaprika’s door de helft, verwijder de zaadlijsten en vul ze met het mengsel.
  • Verdeel wat kappertjes en eventueel wat verse tijm over de paprika’s en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.