Nagerecht,  Ontbijt

Gebakken appel met kwark

Warme ontbijtjes vind ik zo fijn om mee op te staan. Niet alleen in de winter hoor. In de zomer zit ik ook gerust een bak havermout in het zonnetje te eten! Toch vind ik het in de zomer dan wel lekker om de warme ontbijtjes met iets kouds te combineren. Deze gebakken appel met kwark is daar de perfecte oplossing voor.

Zelf vind ik het altijd verschrikkelijk om lang op mijn eten te moeten wachten, maar voor ontbijtjes heb ik het wachten wel over. Zo deelde ik eerder al deze gezonde mugcake, een ontbijtje dat hier regelmatig klaar wordt gemaakt door mijn moeder en ik. Gelukkig duurt het maken van deze gebakken appel ook niet zó lang. Binnen dertig minuten heb jij dit heerlijke ontbijtje op tafel staan.

Door de appels in de oven te bakken, worden ze wat zachter en zullen ze licht karamelliseren. Het doet mij erg denken aan een apfelstrudel  of een apple crumble. De kwark is de ideale vulling voor de gebakken appeltjes. Dit zorgt er niet alleen voor dat het ontbijtje meer vult, maar maak hem ook een stuk frisser. De granola aan de bovenkant maakt het ontbijt helemaal af. Ja, dit ontbijt is écht genieten!

Wat heb je nodig voor 2 ontbijtjes:
  • 2 middelgrote appels
  • 200 gram (magere) kwark/yoghurt
  • 50 gram granola
  • 1 theelepel kokosolie (of boter)
  • Snuf kaneel
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en smelt de kokosolie/boter.
  • Halveer de appels, verwijder het klokhuis en hol de appels uit. Houd ongeveer een halve centimeter aan de zijkant over.
  • Leg de appels op een met bakpapier bekleed rooster/ovenplaat en bestrijk ze met de gesmolten kokosolie of boter.
  • Zet de appels voor 20 minuten in de oven. Houd de appels goed in de gaten, zo kunnen ze niet verbranden.
  • Haal de appels uit de oven en leg ze op een bord. Vul de appels met de kwark.
  • Verdeel de granola over de appels en maak ze af met een snufje kaneel.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.