Drankjes,  Snacks/tussendoortjes

Banaan-bessen smoothie

Nu de zomer weer dichterbij komt, wordt het weer tijd voor smoothies! Ik ben groot fan van smoothies en vind het heerlijk om met een smoothie af te koelen in de zomer. Van standaard tot lekker uitpakken, ze zijn altijd welkom. Dit keer ging ik voor standaard en maakte ik een bananen-bessen smoothie.

Hoewel ik groot fan van smoothies ben, kijk ik wel altijd uit met de manier waarop ik hem maak. Zo doe ik er nooit meer als 2-3 stuks fruit in. Waarom? Dat is helemaal niet zo gezond als je denkt! Veel mensen denken dat smoothies gezond zijn, maar dit valt best tegen. Stel: je maakt een smoothie met een banaan, kiwi en peer. Dat betekend dat je in één keer drie stuks fruit nuttigt. Iets wat je ook niet zou doen in je normale pauze, toch? Ja, fruit is gezond, maar te veel fruit is niet per se goed. Er zitten namelijk veel suikers in fruit. Mijn tip? Maak niet iedere dag een smoothie die bestaat uit vele stukken fruit. Stel een smoothie samen van max 2 soorten en eventueel wat groente. Vervolgens wat yoghurt voor de eiwitten en structuur.

Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk een maaltijdsmoothie maken. Door simpelweg wat havermout toe te voegen, heb je een vrij goede maaltijd. De koolhydraten leveren je energie en de eiwitten en vezels zorgen voor een vol gevoel.

Maaltijdsmoothie of gewoon een lekker tussendoortje, het maakt niet uit! Met deze variant geniet je altijd!

Wat heb je nodig?
  • 1 rijpe banaan
  • 100 diepvries blauwe bessen en frambozen (doosje AH)
  • 150 milliliter (magere/vegan) yoghurt
  • 100 milliliter sinaasappelsap
Wat moet je doen?
  • Snijd de banaan in plakjes.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een smoothie. Proef en voeg eventueel nog wat bessen, yoghurt of sap toe.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.