Diner

Marokkaanse couscous

Als ik écht een lievelingsgerecht moest kiezen, zou dat Marokkaanse couscous zijn. Toen ik dit voor het eerst at doormiddel van een verspakket van de Albert Heijn, was ik gelijk verkocht. Maar waarom kocht ik toch altijd zo’n verspakket als ik het wilde eten? Zelf maken is namelijk net zo makkelijk en lekker!

Ik ging dus aan de slag met een eigen variant voor Marokkaanse couscous. Ja, dat houdt in zonder pakjes/zakjes kruiden en sausjes die je in het verspakket wel terugvindt. Tuurlijk smaakt dit anders, maar het resultaat was net zo lekker en nog gezonder! Want ja, er is helemaal niks mis met dit gerecht. Veel groente, genoeg koolhydraten door de couscous en eiwitten en vetten door het gehakt.

In dit recept gebruik je pittige kruiden, maar door de rozijnen en abrikozen die er ook in zitten, vindt je een heerlijke balans tussen scherp en zoet. Oh, I love it! En ik weet zeker dat jullie het ook lekker zullen vinden 🙂

Je kunt dit recept makkelijk vegetarisch of vegan maken door het gehakt te vervangen voor een vega(n) variant. Houd je niet zo van pittig? Begin dan met minder ras el hanout kruiden en voeg het naar smaak toe.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 300 gram couscous
 • 400 gram Marokkaanse wokgroente
 • 300 gram (vegetarisch) gehakt
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 6 gedroogde abrikozen
 • Klein handje rozijnen
 • 1,5 – 2 eetlepels ras el hanout
 • Zout
 • Olijfolie
Wat moet je doen?
 • Snipper de ui, hak/pers de knoflook en snijd de abrikozen fijn.
 • Verhit wat olijfolie in een ruime pan en bak het gehakt rul.
 • Als het gehakt rul is, voeg je de knoflook en ui toe. Bak 2 minuten mee op middelhoog vuur.
 • Voeg de wokgroenten, abrikozen, rozijnen, ras el hanout en een flinke snuf zout toe. Roer goed door elkaar en voeg 250 milliliter kokend water toe. Laat dit afgedekt zo’n 10 minuten op middelhoog vuur stoven.
 • Doe de couscous samen met een scheutje olijfolie en 250 milliliter kokend water in een grote kom en laat 10 minuten afgedekt staan.
 • Roer de couscous door met een vork en roer het door de groente. Is het aan de droge kant? Voeg dan nog zo’n 100 milliliter kokend water toe. Laat het geheel nog voor 5 minuten stoven op lage temperatuur.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.