Diner

Tortilla pizza

Houdt jij ook vaak wraps over omdat er te veel in één pakje zitten? Vanaf nu bewaar je die niet meer in de koelkast tot ze over de datum zijn, maar maak je ze op de dag zelf of de volgende dag nog op. Hoe dan? Door er pizza’s van te maken!

Pizza’s van wraps, klink interessant of niet? Ik weet zeker dat je ze lekker zult vinden! Ja, je mist inderdaad een hele dikke, luchtige bodem, maar daar wordt de smaak niet minder door. En net iets verantwoorder je weekend beginnen, willen we allemaal, toch?

Door de pizzabodem te vervangen voor een tortilla bespaar je inderdaad een aantal calorieën. Maar let op dat je hier ook minder snel vol van zit. Een hele goede reden dus om lekker anderhalf of twee pizza’s te eten!

Zelf hield ik mijn pizza vegetarisch en koos ik voor mozarella, courgette, champignon, paprika en kappertjes als toppings. Maar je begrijpt vast dat je alle kanten op kunt gaan met het beleggen van je pizza en dus is het helemaal aan jou welke toppings je in huis haalt. Let’s enjoy Pizza Friday! Of naja, je kunt deze gezondere variant ook prima op een doordeweekse dag eten 😉

Wat heb je nodig voor 1 pizza?
  • 1 tortilla wrap
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • Je favoriete pizza toppings. Denk aan: Paprika, salami, courgette, mozzarella.
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verdeel 2 eetlepels tomatensaus over de wrap. Houd hierbij 1,5-2 cm afstand van de rand.
  • Beleg je pizza met je toppings.
  • Bak voor 10 minuten in de oven.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.