Reviews

Review The Lean sauzen

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van The Leann met de vraag of ik hun sauzen wilde proberen, mijn mening wilde delen en er wellicht lekkere recepten mee te maken. Is that a question? Hoewel ik zelf eigenlijk nooit sauzen gebruik, wilde ik dat maar al te graag! De sauzen van The Leann zijn namelijk niet zo maar sauzen, ze laten je verantwoord genieten zonder veel calorieën aan je maaltijd toe te voegen. Tenminste… dit is wat het merk belooft. Of dat echt zo is, lees je in deze blog!

Informatie over The Leann sauzen

Zoals ik net al zei, laten de sauzen je genieten zonder veel calorieën toe te voegen aan je maaltijd. Gemiddeld bevatten de sauzen namelijk maar 2 calorieën per portie! Verder heeft het bedrijf de focus gelegd op de smaak en structuur van de saus, zodat deze zo dicht mogelijk bij de ‘echte producten’ in de buurt komt. Door deze light sauzen, wilt The Leann mensen helpen met een verantwoorde lifestyle en balans te vinden tussen een goede smaak en gezond eten.

Naast deze voordelen zijn de sauzen vegetarisch, lactose- en glutenvrij en bevatten ze geen vet of suikers. Met geen vet of suikers bedoel ik echt geen vet of suikers, bij alle sauzen zit er minder dan 1 gram in per portie! 2 van de 4 smaken die het bedrijf heeft, zijn zelfs vegan. Dit zijn de Holy Grill en de Curry-On.

De smaak

Op dit moment heeft The Leann 4 verschillende smaken: Good Garlic (knoflooksaus), Curry-On (Curry), Mayo-Nice (Mayonaise) en Holy Grill (bbq saus). Ik probeerde ze natuurlijk allemaal en stuk voor stuk. Hieronder lees je wat ik van de verschillende smaken vind en wat mijn favoriet is.

Good Garlic

Het eerste wat mij aan deze saus opviel was de kleur. De saus is namelijk een beetje aan de oranje kant en ziet er niet per se uit als knoflooksaus. Daarnaast viel de structuur mij ook op, die is wat vloeibaarder dan je van knoflooksaus gewend bent. Maar: don’t judge something on the outside! Tijd om te proeven dus. Deze knoflooksaus is vrij scherp, zoals je van knoflooksaus gewend bent, maar is het voor mij toch niet helemaal. Ik proefde een duidelijke smaak van chili en later een nasmaak van knoflook. Ondanks dit, komt de smaak toch dichtbij genoeg en weet ik zeker dat het als echte knoflook smaakt bij gerechten.

Mayo-Nice

Oke, The Leann belooft naast dezelfde smaak ook dezelfde structuur. Bij deze mayonaise was ik echt verrast door de structuur! De saus is even romig als je van mayonaise verwacht, maar je proeft duidelijk minder vet dan bij deze normale mayonaises. De smaak van de Mayo-Nice is iets zuurder dan je zou verwachten, maar daar wordt hij niet minder lekker om. Dit is zeker een saus die ik vaker ga gebruiken! Misschien wordt dat toch eens frietjes of gebakken aardappeltjes met saus voor mij?

Curry-On

Wauw! Bij de eerste hap was ik al verbaast, het is net alsof je gewone curry eet. Dit komt niet alleen door de smaak, ook door de structuur. Eigenlijk heb ik niks op deze saus aan te merken. Ik ben echt onder de indruk en zelfs als je alleen een ‘hap’ van de saus neemt, lijkt het alsof je een frikandel speciaal eet. Ook mijn vader vond deze saus erg lekker en zei dat dit een saus is die tenminste pittig en goed op smaak is. Ik ben groot fan en dit is absoluut mijn favoriet!

Holy Grill

Zelf ben ik geen grote liefhebber van barbecuesaus en daarom vind ik deze saus ook minder lekker. Wel komt de smaak in de buurt van de normale bbq-sauzen en ook de structuur wijkt hier niet tot nauwelijks van af. Toch vind ik er ook een beetje een rooksmaak aan zitten, alsof je de rookworst van de hema ruikt. Maar met een hamburger of iets anders van de barbecue is hij vast erg lekker!

Conclusie

De Curry is mijn grote favoriet, maar ook door de andere sauzen ben ik verbaast. De voedingswaarden van deze sauzen zijn om te dromen en je hoeft je er helemaal niet guilty door te voelen. Wel vind ik het jammer dat sommige sauzen wat zuurder of juist zoeter overkomen, maar dat kan ook niet anders als er geknutseld wordt om deze producten in elkaar te zetten. Ik kan je ze in ieder geval zeker aanraden om te proberen en ik weet zeker dat je na het proberen van deze sauzen niet meer terug gaat op de normale varianten 😉

Welke saus van The Leann kun jij niet wachten om te proberen?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.