Lifestyle & sport,  Voeding

Waarom ook jij een coconutbowl zou moeten gebruiken

Je hebt hem vast wel eens op mijn Instagram voorbij zien komen: mijn coconutbowl van Plant Ahead. Een tijdje terug ontving ik namens Zustainabox een nieuwe, prachtige bowl en ondanks ik al bekend was met Plant Ahead, was ik maar al te blij dat ik er nu twee had. Ik ben echt dol op mijn coconutbowls en daarom vertel ik je in deze blog waarom óók jij een coconutbowl in je kast zou moeten hebben!

Oke first things first, Plant Ahead staat bekend om haar mooie producten, gemaakt van kokosnoten. Maar, ze doen veel meer dan dat! Hun missie is namelijk een Eco-Positive toekomst te creëren voor alle levende organismen op onze planeet. Vandaar dat ze naast het verkopen van eco-friendly producten, ook talks en workshops geven met betrekking tot deze eco-positive lifestyle.

Benieuwd geworden naar wat zo’n schaal gemaakt van een kokosnoot jou en onze wereld kan opleveren? Hieronder vindt je 4 verschillende redenen en effecten van een coconutbowl.

De bowls zijn hartstikke duurzaam

Duurzaamheid is wat mijn betreft het belangrijkste aspect om gebruik te maken van een coconutbowl. Hoewel kokosnoten veel verwerkt worden tot andere producten, als olie en melk, worden er ieder jaar miljarden kokosnootschillen verbrand. Dit zorgt voor een flinke bijdrage aan de methaan- en CO²-uitstoot. Dit heeft niet alleen nadelige gevolgen voor de gezondheid van de mens, ook voor de gezondheid van de dieren. Door van deze kokosnootschillen schalen te maken, wordt er bij gedragen aan een duurzamere wereld en dus ben jij een stap dichterbij je eco-friendly lifestyle. Bovendien zijn de coconutbowls 100% afbreekbaar op het moment dat deze echt ‘versleten’ zijn.

Je helpt de bevolking

Wist je dat kokosnoten in meer dan 90 landen groeien? Door niet alleen gebruik te maken van de kokos, maar ook van de kokosnootschil, creëren we veel nieuwe banen voor de lokale bevolking in deze landen. Bij Plant Ahead zorgen ze ervoor dat deze ambachtlieden ook daadwerkelijk goed betaald krijgen voor het werk dat zij doen en daarmee dus bijdragen aan de ontwikkeling in deze landen.

Hergebruik je bowl voor een hele lange tijd
Ik ben onwijs blij met mijn twee mooie schalen! En zie jij een krasje?

Ik hoor je denken: ‘Een normale schaal kun je toch ook hergebruiken?’ Ja, zoals de meeste schaaltjes en bakjes, kun je een coconutbowl ook vaker gebruiken. Hoewel veel mensen denken dat een schaal van kokos niet lang meegaat, is dit zeker niet het geval. Ik heb mijn coconutbowl van Letsplantahead nu al ruim een jaar en hij ziet er nog steeds als nieuw uit. De bowls kunnen goed tegen een stootje en je hoeft dus echt niet bang te zijn dat je coconutbowl je in de steek laat. Wel moet je je bowls af en toe wat liefde geven om ze mooi en sterk te houden. Smeer ze daarom iedere 10-20 keer dat je ze gebruikt, in met kokosolie en was hem af met de hand.

Mooi en uniek

Oke, oke, het belangrijkste aspect voor deze schalen vind ik de duurzaamheid, maar het uiterlijk is toch ook wel een hele grote factor. Hoe mooi is het om uit een coconutbowl te eten? Omdat coconutbowls van echte kokosnoten worden gemaakt, verschilt iedere bowl in kleur en maat. Zo heb je altijd een unieke bowl en dit maakt ze wat mijn betreft nog leuker. Een mooi bakje van, bijvoorbeeld, de Blokker kan heel Nederland kopen, maar jij bent de enige die deze kleur en grootte van de coconutbowl hebt. Dit maakt het uitkiezen van een coconutbowl ook moeilijk, maar wel een stuk leuker en persoonlijker. Zo kun je altijd je maaltijd eten uit een bowl waar je trots op bent.

Wordt jouw volgende ontbijtje ook uit zo’n mooie bowl als deze van Plant Ahead? Of ben je bereid om jouw duurzamere leven nu te starten of uit te breiden? Meld je dan aan bij Zustainabox en ontvang iedere twee maanden een box vol eco-friendly, vegan goodies!

Uit zo’n mooi bakje wil je toch iedere dag ontbijten?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.