Overig

Review Yummygums

Dat vitamines en mineralen belangrijk en goed voor je zijn, hoef ik je vast niet te vertellen. Toch hebben veel mensen last van een vitamine tekort (inclusief ikzelf voor een tijdje) of moeten ze supplementen gebruiken om hun waardes voldoende te houden. Hoewel ik mijn vitamines en mineralen liever binnenkrijg met échte voeding, kon ik niet wachten om deze Yummygums namens BosBeauty te proberen.

First things first: nee ik heb tijdens het gebruik van de gums niet mijn waardes gecheckt doormiddel van bloedprikken. Allereerst omdat ik een hekel heb aan bloedprikken en ik dat ook een beetje ver vond gaan. Toch kan ik jullie genoeg over deze gezonde snoepjes vertellen en mijn mening delen.

Wat zijn Yummygums?

Yummygums zijn simpel gezegd supplementen in de vorm van snoepjes die bomvol vitamines zitten. Het bedrijf maakt deze supplementen met de beste ingrediënten, die volledig natuurlijk zijn. Yummygums is van mening dat we dagelijks al genoeg ongewenste stoffen binnenkrijgen en daarom bevatten de gums geen rare toevoegingen of genetische manipulatie. Wel bevatten ze natuurlijke smaakmakers om de smaak van de snoepjes zo lekker mogelijk te maken. Uiteraard zijn deze smaakmakers natuurlijk en goed getest en dat maakt dat de gums volledig vegan zijn. Yummygums is dus een uitstekend supplement voor veganisten om hun dagelijkse inname van vitamines te stimuleren en te handhaven.

Verder bevat de pot het aantal gums voor één maand. De aanbevolen dosering voor een volwassenen is 4 snoepjes per dag, voor kinderen 2 snoepjes per dag. Een pot bevat dus 120 snoepjes. Bij een abbonement op YummieGums (ja, die bestaat 😉 ) ontvang je iedere maand een nieuwe pot en kom je nooit een dag tekort.

Naast het feit dat de snoepjes geheel plantaardig zijn en geen aparte toevoegingen bevatten, is er nog een voordeel: de samenstelling van de gums is zo volledig mogelijk. Dit bespaart heel wat potjes in je kast. Het supplement is een combinatie van een multivitamine, een omega-3 supplement, een ‘B12 sterk’ supplement en een ‘vitamine D3 sterk’ supplement. Bommetje vol goede stoffen voor je lichaam dus! De omega-3 zorgt voor een normale cholesterolwaarde in je bloed, vitamine B12 ondersteunt je energiebehoeften, concentratie en geheugen, terwijl vitamine C bijdraagt aan je natuurlijke weerstand en vitamine D3 zorgt voor sterke tanden en botten en soepele spieren.

Hoe zien de waardes van de vitamines in deze snoepjes eruit?

Op de foto is te zien hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) er per vitamine in zit. Toen ik deze percentages voor het eerst zag, schrok ik me dood. Waarom zou je 600% van de ADH waarde in een supplement stoppen? Na kort onderzoek je hebben gedaan, kwam ik erachter dat dit geen gevolgen voor je heeft. Hoewel, als het gaat om vitamine B6 wel. Bij een teveel aan vitamine B6 kun je last van tintelende handen en voeten krijgen, daarom mogen de supplementen niet meer dan 100% van de ADH van deze soort vitamine bevatten, iets waar Yummygums zich netjes aan houdt.

Door het feit dat een teveel aan vitamine geen kwaad kan doen, ben ik uiteindelijk toch wel tevreden over de percentages van de ADH’s die deze gums bevatten. Houdt hierbij wel in je achterhoofd dat deze percentages gelden voor een inname van 4 snoepjes per dag. Je kunt er altijd voor kiezen om minder gums per dag te nemen als je vindt dat je deze hoeveelheden niet nodig hebt. Zo nam ik er de ene dag 4 en de andere dag 2, om af te wisselen.

De smaak
Zeg nou zelf: zulke supplementen zou jij toch ook niet laten liggen?

Toen ik de pot voor het eerst openmaakte, kwam er een duidelijke lucht van voedingssupplementen naar boven. Geen aangename geur als je het mij vraagt. Toch was ik bij de eerste gums echt verbaast! Het merk belooft een smaak van kersen en framboos en deze belofte komt het zeker na. Hoewel ik bij de eerste paar snoepjes nog wel een vleugje van die typische ‘supplementensmaak’ proefde, was dat na zo’n vier keer volledig weg. De snoepjes hebben veel weg van een winegum, zowel de structuur als de smaak. Misschien dat de snoepjes te zoet voor je kunnen zijn, maar dit geeft wat mijn betreft juist het gevoel dat je lekker aan het snoepen bent, terwijl je gewoon een supplement inneemt. Eén ding kan ik je wel garanderen: je proeft écht de smaak van kers en framboos.

Gezien het feit dat de Yummygums veel voordelen hebben, bomvol vitamines zitten, heel lekker zijn en dus echt wel gezien kunnen worden als snoepjes, geef ik ze een dikke 9!

Ben je ook benieuwd geworden naar deze gums en de voordelen die ze je kunnen bieden? Dan heb ik iets heel leuks voor je om jouw gezondheid een boost te geven! Wanneer je de Yummygums via Bosbeauty besteld en de code ‘itsabouthealth’ bij het afrekenen invoert, ontvang je maar liefst 15% korting op deze goed gevulde doos. Deze code geldt ook voor het maandabbonement, wat ervoor zorgt dat jij iedere maand profiteert van 15% korting!

Wanneer begin jij met het snoepen van deze gezonde gummies?

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.