Diner

Met groente gevulde paprika & gegrilde kip

Met de zomer in zicht is het wat mijn betreft weer tijd voor veel groente en fruit. Op warme zomerdagen heb ik altijd extra veel zin in groente. Dit kan zowel in een salade zijn of door een groente te vullen met lekkere ingrediënten. Eerder deelde ik al deze gevulde courgette’s met couscous of deze courgettepizza’s, maar dit keer koos ik voor een paprika. Ik vulde hem met veel groente en het resultaat was een heerlijke en gezonde maaltijd!

Deze maaltijd ziet er op zich al geweldig uit, maar je kunt de paprika’s ook ideaal gebruiken als bijgerecht voor, bijvoorbeeld, een barbecue. De verschillende soorten groenten zorgen voor een echte smaaksensatie in combinatie met de kruiden, zongedroogde tomaten en feta. De paprika’s maken de eettafel helemaal af en gaan erg goed samen met een stuk gegrild vlees, kip of vis.

Tegenwoordig eet ik mijn kipfilets alleen nog maar gegrild. De smaak van de kip en de marinade komen hierdoor zo veel meer tot hun recht. Bovendien wordt de kip heel lekker gaar, wordt hij niet droog (zolang je hem goed in de gaten houdt) en blijft hij vrij sappig maar met een wat hardere buitenkant. Ge Wel Dig!

Heb je liever geen vlees? Vervang de kip dat gewoon voor een vleesvervanger. Heb je de maaltijd liever geheel plantaardig? Gebruik dan naast een vleesvervanger ook een plantaardige feta of kies voor een plantaardig geraspte kaas. Verder zou je ook voor edelgistvlokken kunnen kiezen om de kaas te vervangen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de paprika

 • 4 paprika’s
 • 1 courgette
 • 5 bosuitjes
 • 500 gram spinazie
 • 3 tenen knoflook
 • 8 gedroogde tomaten
 • 100 gram feta
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper & zout

Voor de kip

 • 4 kipfilets
 • Kipkruiden (ik gebruik altijd deze van Verstegen)
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 160 ºC.
 • Snijd de courgette in blokjes, de zongedroogde tomaten in plakjes, snipper de bosui en hak/pers de knoflook fijn. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten.
 • Verwarm wat olie in een ruime pan en bak de ui, courgette en knoflook lichtbruin op hoog vuur.
 • Voeg een flinke hand spinazie toe en bak op middelhoog vuur mee tot deze geslonken is, voeg dan nog een hand toe en ga zo door tot alle spinazie op is. Wanneer je de helft van alle spinazie in de pan hebt, voeg je de zongedroogde tomaat, Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout toe, zodat deze nog kunnen meebakken. Proef en voeg eventueel meer peper en zout toe.
 • Leg de paprikahelften in een ovenschaal en vul deze met het spinaziemengsel. Probeer zoveel mogelijk vocht achter te houden.
 • Verbrokkel wat feta over de paprika’s.
 • Bak de paprika’s voor 20 minuten in de oven tot de feta bruin kleurt.
 • Wanneer de paprika’s in de oven zitten, marineer je de kip met de kipkruiden.
 • Verwarm een (grill)pan (zonder olie als je een grillpan gebruikt, hier kan de pan namelijk kapot van gaan) en bak de kipfilets aan beide kanten in zo’n 20 minuten gaar. Serveer met de gevulde paprika.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.