Nagerecht

Zomers toetje met munt en kersen

Toetjes, ik ben er maar al te dol op. Het liefst sla ik alle gangen in een restaurant over en kies ik voor een uitgebreid toetjes buffet. Al is het maar koffie met een goede digestief, zonder nagerecht heb ik mijn avondeten niet afgesloten. In de zomer verlang ik altijd naar ijs, maar zo komt die summer body er nooit. Dus gezonde, verantwoorde maar frisse toetjes komen dan om de hoek kijken. En dat is nou precies wat dit recept je kan bieden!

Hoewel kersen op hun lekkerst zijn tussen juni en juli, kun je ze vaak nog krijgen tot eind augustus/begin september. Dat betekent dat je de gehele zomer van dit heerlijke dessert kunt genieten! Niet zo weg van kersen? Kies dan voor aardbeien, frambozen of een mix van bessen.

Voor dit recept gebruikte ik granola voor op de bodem. Dit is écht een aanrader! Het geeft een lekkere crunch aan het gerecht en door de eindeloze granola’s die er zijn, kun je door jouw favoriet te gebruiken, een boost geven aan dit toetje. Ik gebruikte zelf de notenmelange van Granolawinkel. Deze granola’s zijn altijd vers en verantwoord gebakken met aanzienlijk minder koolhydraten, suikers en vetten dan de meeste granola’s en muesli’s uit de supermarkt. Gelukkig kun jij de granola’s van de Granolawinkel nu met 10% korting in huis halen, wanneer je de code ‘NANNIQUE’ invoert bij het afrekenen van je winkelmandje.*

Tijd om aan de slag te gaan!

Wat heb je nodig voor 4-5 personen?
  • 500 gram (magere) kwark
  • 20-25 kersen
  • 1 limoen
  • 2 takjes verse munt
  • Granola (ik gebruikte de notenmelange van Granolawinkel)
Wat moet je doen?
  • Halveer de kersen, verwijder de pit en doe ze in een bakje.
  • Rasp de schil van de limoen en houdt deze apart. Pers het sap van het limoen over de kersen heen en roer door elkaar. Laat de kersen even in de koelkast staan, zodat de sap er goed in kan trekken.
  • Haal de blaadjes munt van het steeltje, snijd fijn en voeg deze samen met de rasp van de limoen aan de kwark toe. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel een laagje granola over de schaaltjes. Verdeel hierover de kwark en top ze af met de kersen en een blaadje munt.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

*Deze code is geldig t/m 31 juli 2019

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.