Reizen,  Sport

Healthyfest dag 3

In mijn vorige blog deelde ik alles over de eerste twee dagen van het Healthyfest weekend. Nu is het tijd om jullie over onze laatste dag van dit weekend te vertellen, want ook deze was goed gevuld!

Allereerst: Hoe ging het met ons lichaam na de eerste vijf work-outs van ons weekend? Beide hadden we gelukkig nog een goed gevoel in ons lichaam. Hoewel we dachten dat we een erg zwaar programma hadden, vooral met de hitte, was het goed te doen. We hadden bewust pauzes tussen de work-outs gepland en doordat we telkens aan het lopen waren, konden onze spieren zich goed herstellen. Beide hadden we een goed gevoel over de dag die ons nog te wachten stond en dus besloten we om zaterdagavond op tijd naar bed te gaan, want om 8:00 ‘s ochtends stond onze eerste activiteit gepland.

Wake-up Taijiquan

Om 8:00 de eerste work-out dus 7:00 de wekker, dat was ons plan. De wekker was gezet, maar we waren er geheel doorheen geslapen! Toen ik om 7:55 wakker werd en mijn vriendin niet lang daarna ook, begon onze dag met veel gelach. Handig waren we ook weer! Gelukkig was het geen ramp dat we deze hadden gemist, aangezien het een activiteit was waarbij je je lichaamscellen wakker maakt, je spieren activeert voor de dag en je dag heel ontspannen kan beginnen. Maar ontspannen je dag beginnen kan ook goed met een uurtje extra slaap, blijkt 😉

We besloten om rustig te ontbijten, ons klaar te maken voor de dag en te zorgen dat we genoeg mee hadden voor de hitte.

Gun-Ex

Om 9:15 begon de laatste dag van het Healthyfest dan ook echt. En met echt, bedoel ik daadwerkelijk écht! Tijdens de Gun-Ex work-out gingen we aan de slag met elastische touwen. Misschien herken je dit soort touwen van bootcamp of van je sportschool en weet je hoe zwaar 1 minuut met deze touwen ‘spelen’ al is. Deze lekkere HIIT (High Intensity Interval Training) schudde ons wel wakker! Gelukkig vonden we het beide onwijs leuk en leerde we veel nieuwe dingen om met deze touwen te doen. Zo werkte we in tweetallen waarbij één iemand de twee touwen vast moest houden en de klappen hiervan moest opvangen door zich stevig te houden en zich goed aan te spannen, terwijl de andere alles uit zijn/haar armen aan het halen was of haar benen aan het werk zette door het nemen van korte sprintjes waarbij je aan de touwen vast zat. Ja, dit was een hele leuke start van de dag en kan ik je zeker aanraden om eens te doen!

Army Beasting

De grootte van het vest bedekken en gaan met die banaan!

De volgende work-out was er een waar ik erg naar uit keek en door de leuke work-out hiervoor, was mijn energielevel nog hoger. Dat bootcamp van het leger is afgeleid, hoef ik je vast niet te vertellen, maar een bootcamp kunnen doen zoals de militaire dat doen wanneer ze op uitzending zijn, is misschien nieuw. Het cirquit lag vol in de zon, er werd geslagen met hamers op vrachtwagenbanden, getild met balken en stalen platen en geschouwd met legertassen. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we een scherfvest aan. Helaas was mijn maat scherfvest al snel weg en kreeg ik een scherfvest in maat XXXL. Ik kan je vertellen: dat zit niet fijn. Bovendien maakte dat grote vest het nog zwaarder. Toch heb ik onwijs genoten van de workout en vond ik het super leuk om zo veel elementen van mijn huidige bootcamptrainingen terug te zien op de manier zoals ze het in het leger toepassen.

ElliptiGO Tour

Zo’n fiets ziet er makkelijker uit dan het is 😉

Om 11:30 kwam ik terug uit de Army Beasting en om 11:45 stond de volgende activiteit alweer gepland. Snel een halve liter water en een goede haverreep naar binnen en door. ‘Even lekker fietsen’ dachten we, maar nee. Er stonden twee fietsen voor ons klaar: een crosstrainer voor in de buitenlucht en een soort mountainbike zonder zadel. Een echte cardio-training die de benen lekker laat werken dus. We begonnen op de staande moutainbike en hiermee gingen we door het bos. Nu moet ik bekennen dat ik over zand en los liggende steentjes echt niet fijn vind en mijn benen nog niet waren bijgekomen van de bootcamp. Als een angsthaas zat ik op die fiets en was ik hartstikke blij dat we na een kwartier gingen wisselen met de andere ‘fiets’. Tenminste, dat was het plan. Door de slechte organisatie was een deel van de groep verdwaald en dit werd niet heel goed opgelost. Uiteindelijk gingen we dus terug naar het startpunt en mochten we nog een klein rondje op de soort crosstrainer. Deze work-out viel ons echt tegen en dat komt vooral door het feit dat er niet over de organisatie was nagedacht. Gelukkig hadden we nog andere dingen op onze planning.

Maar voor we verder gingen met deze planning, moest er eerst geluncht worden. We kookte een eitje, want ons lichaam kon deze eiwitten ten slotte goed gebruiken, en aten onze zelf meegenomen broodjes en beleg. We rustte kort uit in ons huisje, pakte vast een groot deel van onze spullen in en besloten nog een kort rondje te lopen over het park en het festivalterrein.

Pink Boxing

Om 14:15 stond onze laatste work-out gepland en hoewel het erg warm was en we nu ook wel begonnen te voelen dat ons lichaam veel gewerkt had, hadden we er veel zin in! Tijdens Pink Boxing train je jezelf fit doormiddel van verschillende box oefeningen. De training is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en bevat geen fysiek contact. Dat laatste vonden mijn vriendin en ik erg fijn en daarom waren we zo benieuwd naar deze work-out. Het was een hele leuke activiteit en we konden ons allerlaatste beetje energie hier geweldig in kwijt. Alle spieren werden aangezet en vooral onze buikspieren hadden het zwaar door het gelach. ‘Moest nou links of rechts voor?’ ‘Wat is voor jou nou links?’ ‘Hoe was de volgorde ook al weer…?’ Beide vonden we deze work-out erg leuk. Het is namelijk iets anders dan standaard een box training door de verschillende soorten oefeningen. Kun je dit bij jou in de buurt doen? Pak dan zeker die kans!

Een wel verdiende burger. Heerlijk!

Rond 15:15 zaten al onze work-outs erop. We waren voldaan en trots op onszelf dat we zo veel nieuwe, leuke dingen uitgeprobeerd hadden zonder op te geven. Eigenlijk stond er nog een stretch & release op de planning als afsluiting van het hele evenement, maar gezien het feit dat we beide de volgende dag weer aan de slag moesten met werk en school, besloten we ons lekker te douchen. We pakte onze spullen in, ruimde het huisje op en zeiden onze huisgenootjes gedag. Maar voor we naar huis gingen moesten we het Healthyfest wel op een goede manier afsluiten. We besloten terug te gaan naar het grote veld waar alle foodtrucks stonden en haalde beide een heerlijke maaltijd! Mijn vriendin ging voor een burrito en ik voor een vegaburger. Die hadden we verdiend!

Mocht je twijfelen om eens naar het Healthyfest te gaan, doe dat dan vooral! Tijdens dit weekend heb ik geleerd dat je lichaam meer kan dan je denkt. Voordat wij vertrokken, waren we bang dat we oververmoeid zouden raken en echt kapot thuis zouden komen. Oke, je houdt er waarschijnlijk wat spierpijn aan over, maar al snel merkte we dat we in een positieve vibe kwamen en echt aan het ontspannen waren. Je vindt helemaal je rust op het festival en door de goede sfeer, kraampjes, eten en drinken ben je volop aan het genieten. Ga je liever niet het hele weekend? Dan heb ik goed nieuws, want vanaf volgende jaar zijn er waarschijnlijk ook dagkaarten! Waar wacht je dus op? Lekker boeken en jezelf verwennen met een weekendje sporten en relaxen!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.