Lunch,  Ontbijt

Toast met Italiaanse roerei en zalm

Vakantie betekent voor mij altijd even weg van de standaard ontbijtjes en lunches. De boterhammen met kipfilet of kaas maken dan plaats voor een maaltijd die net wat meer aandacht nodig heeft. Toch blijf ik van makkelijke gerechten houden, want ook ik weet dat niet iedereen altijd evenveel tijd of zin heeft om in de keuken te staan. Daarom laat ik je vandaag zien dat je met bekende producten, een korte kooktijd en een makkelijk recept een heerlijke, gezonde lunch in elkaar kunt zetten.

Iedereen is bekend met een toast. Hoe kan het ook anders? Een toast is namelijk hartstikke lekker en je kunt hem zo uitgebreid, vullend en gezond maken als je zelf wilt. Deze gezonde Italiaanse variant bevat alles wat je nodig hebt om je dag voort te kunnen zetten: koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels.

De koolhydraten en vezels haal je voornamelijk uit het brood. De koolhydraten leveren je energie en de vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Maar niet alleen de vezels in deze toast zorgen ervoor dat je een tijdje geen honger meer hebt, het ei helpt hier met zijn eiwitten ook behoorlijk mee. Verder haal je eiwitten en gezonde vetten uit de zalm. De vetten die zalm bevat, zijn goed voor gehele lichaam (ja ook je huid en haar!) en verlagen je cholesterol.

Bommetje vol goede voedingsstoffen zit deze toast dus! Ik zou je ook echt aanraden om gebruik te maken van de gedroogde tomaat. Deze gaan heel lekker samen met het ei en de zalm en geven net wat meer dat Italiaanse tintje aan je toast. Heerlijk!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 4 sneeën brood naar keuze
 • 4 eieren
 • 4 plakken gerookte zalm
 • 3 stukken gedroogde tomaten (niet op olie, zoals deze)
 • 4 handjes veldsla
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper & zout
 • Eventueel: pijnboompitjes
Wat moet je doen?
 • Rooster de sneeën brood in een broodrooster. Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes.
 • Beek de eieren en klop ze samen met de Italiaanse kruiden en gedroogde tomaten in een kommetje.
 • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Voeg de eieren hier aan toe en blijf op laag vuur goed roeren. Roer tot het ei geheel gestold is.
 • Verdeel een handje sla op een boterham, leg hier een plak gerookte zalm op en vervolgens 1/4 van het roerei. Verdeel er wat peper en zout over en maak eventueel af met wat pijnboompitten.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.