Diner

Zelf gemarineerde kipspiesen

De zomer staat voor barbecueën en bij een barbecue kunnen (kip)spiesen natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept laat ik je zien hoe makkelijk het is om voortaan zelf kipspiesen te maken. Niet alleen lekkerder, ook veel gezonder!

Waarom zelf kipspiesen maken gezonder is? Dat leg ik je uit. Wanneer je kipspiesen uit de supermarkt koopt, bevatten ze veel toegevoegde stoffen die je gemakkelijk kunt vermijden wanneer je ze zelf maakt. Denk bijvoorbeeld aan extra suikers en zouten ‘ter verbetering van de smaak’. Daarbovenop komen nog suikers die als conserveringsmiddel werken en het feit dat de spiesen aardig bewerkt zijn in de fabriek.

Lekker zelf maken dus! Met maar 2 ingrediënten heb je jouw kipspiesen al op de bbq liggen. Met alleen deze twee ingrediënten zijn ze al heerlijk, maar je kunt ze ook serveren met pindasaus en gebakken uitjes. Genieten!

Wat heb je nodig?
Wat moet je doen?
  • Snijd de kipfilets in blokjes.
  • Doe de blokjes in een kom samen met de ketjap manis. Meng goed doorelkaar en laat een uurtje in de koelkast marineren.
  • Rijg 3 blokjes kipfilet aan een satéprikker. Verwarm de barbecue of de grillplaat en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Serveer de spiesen eventueel met wat satésaus en gebakken uitjes.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.