Diner

Zomerse couscous met garnalen

Gezien het feit dat de temperaturen deze week weer aardig omhoog schieten en het pas vanaf 23 september herfst is, deel ik toch nog even een zomers recept met jullie. Kan wel, toch?

Deze couscous met garnalen kun je warm én koud eten. Zelf aten wij hem warm, maar ik begrijp dat je op écht warme dagen verlangt naar een salade. En heb je ‘s avonds wat over? Eet hem dan de volgende dag als lunch 😉 Hij is heerlijk Italiaans gekruid met een fris vleugje door de citroen. Eén woord: geweldig!

Mocht je hem liever vegetarisch hebben, laat de garnalen dan achterwegen en vervang deze eventueel door vegetarische kipstukjes of rulgehakt. Liever vegan? Laat dan niet alleen de garnalen achterwegen, maar zorg er ook voor dat je voor een vegan bouillon kiest. Niet alle groentebouillons zijn veganistisch namelijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 200 gram couscous
  • 350 gram rauwe, gepelde diepvriesgarnalen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ rode peper
  • 1 lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel tuinkruidenbouillon
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Wat moet je doen?
  • Snijd de courgette en paprika in blokjes, de lente-ui in ringetjes en hak de knoflook fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd een helft fijn.
  • Doe de couscous in een grote bak, samen met de bouillon en een eetlepel olijfolie. Voeg zo’n 250 milliliter kokend water toe en dek af. Laat zo’n 10 minuten staan.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de garnalen op hoog vuur aan beide kanten roze. Dit duurt zo’n 8-10 minuten. Zet de garnalen vervolgens even weg.
  • Verhit in dezelfde wokpan weer een scheutje olijfolie en voeg de courgette, paprika, lente-ui, knoflook, peper en Italiaanse kruiden toe. Roerbak voor 8 minuten op hoog vuur.
  • Roer de couscous met een vork door en voeg toe aan de groente. Roer vervolgens ook de garnalen door de couscous en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Snijd de citroen doormidden en pers uit één helft het sap boven de couscous uit. Roer het geheel goed door elkaar en serveer met een partje citroen.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Gek op couscous? Probeer dan ook eens deze vegetarische Italiaanse variant met geitenkaas of (mijn favoriete) Marokkaanse variant.

Zo ziet zomer in een schaaltje er dus uit, yum!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.