Diner

Italiaanse rijst met groente

De Italiaanse keuken staat echt in mijn favorieten en ik vind het dan ook maar al te leuk om aan de slag te gaan met Italiaanse ingrediënten of Italiaanse tintjes te geven aan gerechten. Dit keer ging ik aan de slag met rijst en deze Italiaanse rijst met groente was het geweldige resultaat.

Ja, Italiaanse rijst, laten we zeggen: nasi met een vleugje Italië. Dit gerecht overtrof echt al mijn verwachtingen! Alle smaken komen zo goed samen en de pan was dan ook gelijk leeg. Het heeft zelfs wat weg van paella en laat ik dat nou heerlijk vinden.

Ben jij ook dol op nasi, paella of de Italiaanse keuken? Dan móet je dit gerecht eens proberen! En nog een leuk feitje: dit gerecht is alles behalve slecht voor je! Door de standaard pakjes en zakjes uit de supermarkten achterwegen te houden en gebruik te maken van verse groenten, maak je je gerecht veel gezonder. Dubbel genieten dus!

Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kipfilet voor vegetarische kipstukjes of laat dit achterwegen. Voor een vegan variant geldt hetzelfde, maar zorg hierbij ook dat de bouillon ook plantaardig is. Dit is namelijk niet bij alle tuinkruidenbouillons het geval.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 200 gram rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 50 gram zongedroogde tomaten (zonder olie)
  • 2 tomaten
  • 2 courgettes
  • 1 teen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 15 gram basilicum
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  • Snijd de kipfilet in blokjes/reepjes. Snijd de tomaten en courgettes in blokjes, de zongedroogde tomaten in reepjes, snipper de ui en hak de knoflook en basilicum fijn.
  • Verwarm wat olie in een pan en bak de kipfilet rondom goudbruin op hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomaat, courgette en zongedroogde tomaten toe en bak zo’n 3 minuten mee.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de tomatenpuree, bouillon, Italiaanse kruiden en basilicum toe. Roer goed door elkaar en laat even staan op middelhoog vuur, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Breng het groentemengsel verder op smaak met wat peper en zout. Voeg de rijst toe en roer het geheel door elkaar.
  • Serveer met eventueel wat verse basilicum.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.