Diner,  Lunch

Gezonde kikkererwtensalade

De een kan er geen genoeg van krijgen, terwijl de ander ze liever laat staan: kikkererwten. Maar wist je dat deze erwten veel voordelen met zich meebrengen? Ik verwerkte ze in een snelle, gezonde salade die bij iedereen wel in de smaak moet vallen!

Hoewel ik kikkererwten ook het liefst in de vorm van hummus of falafel eet, vind ik het af en toe ook heerlijk om ze gekookt te eten. En dat niet alleen, deze erwtjes leveren je namelijk flink wat eiwitten en vezels op en zijn daarnaast laag in vetten en koolhydraten. Door deze voordelen mogen we ze wat mijn betreft echt wel vaker gebruiken! Door deze vele eiwitten en vezels blijf je namelijk voor een lange tijd verzadigd. Iets wat erg nuttig kan zijn wanneer je een drukke baan of dag hebt, of wat minder wilt snacken. Deze salade is dan ook ideaal om in de ochtend klaar te maken en mee te nemen naar school of werk.

Bovendien ontdekte ik een tijdje terug dat kikkererwten en feta een geweldige combinatie zijn, maar mocht jij deze salade liever vegan houden, vervang de feta dan voor een plantaardige variant of kies voor edelgistvlokken. Verder laat ik je vooral verrassen door de lekkere smaken en combinaties die deze salade bevat 😉

Waar wacht je op? Binnen 5 minuten heb jij een heerlijke lunch voor jezelf gemaakt!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
 • 200 gram gekookte, uitgelekte kikkererwten
 • 1/3 komkommer
 • 5 – 10 cherry tomaatjes
 • 25 gram feta
 • 2 handen rucola
 • 1 eetlepel oregano
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Was de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken.
 • Snijd de komkommer in blokjes en de tomaatjes in partjes.
 • Voeg de kikkererwten, tomaat, komkommer, rucola en oregano samen en mix door elkaar.
 • Verbrokkel de feta boven de salade en breng op smaak met peper en zout.

Tip: voeg een eetlepel van een pittenmix toe.

Wil je meer met kikkererwten experimenteren? Maak dan eens je eigen hummus!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.