Diner

Spinazie-zalm quiche

Quiche, ik eet het eigenlijk te weinig, maar als we het thuis eten, gaat mijn voorkeur altijd uit naar deze quiche met spinazie, zalm en feta. Heerlijk!

Met de feestdagen in zicht zijn gerechten die niet alleen lekker, maar ook feestelijk en gemakkelijk voor meerdere personen te maken zijn maar al te welkom. Laat een quiche nou een geweldige optie daarvoor zijn! Quiches kunnen als hoofdgerecht, voor bijvoorbeeld 4 personen, samen met een salade of als een bijgerecht waarbij je kleinere punten snijdt en verder geniet van meerdere kleinere porties van gerechten.

Mocht je nou gewoon zin hebben in een lekkere quiche en niet met zo veel personen zijn? Bewaar het deel wat je overhoudt dan in de koelkast! Vervolgens kun je hem de volgende dag makkelijk opwarmen of meenemen naar je werk/school als lunch.

Of je de quiche nou als hoofdgerecht of bijgerecht gebruikt, voor meerdere personen maakt of gewoon voor 2, het maakt niet uit! Ik weet zeker dat hij in de smaak gaat vallen. Ready? Set? Bake!

Wat heb je nodig voor 1 quiche?
  • 600 gram spinazie
  • 250 gram zalmfilet
  • 5 eieren
  • 125 milliliter (light) slagroom
  • 100 gram feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 plakken hartig taartdeeg
  • Peper en zout
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en laat de plakjes taartdeeg naast elkaar ontdooien.
  • Verwarm wat olie in een pan en bak de zalmfilet roze en hak hem tot zalmflakes. Zet even weg.
  • Verwarm weer wat olie in een pan en voeg een hand spinazie toe, roerbak tot de spinazie geslonken is en voeg dan weer een nieuwe hand toe. Herhaal dit tot alle spinazie geroerbakt is.
  • Hak ondertussen de knoflook fijn en voeg deze aan de spinazie toe.
  • Wanneer alle spinazie geslonken is, giet je deze in een vergiet en probeer je er zo veel mogelijk vocht uit te drukken met een bolle lepel.
  • Meng de zalmflakes door de uitgelekte spinazie.
  • Klop de eieren, het slagroom en een flinke snuf peper en zout samen los.
  • Vet de springvorm een beetje in en bekleed hem met het bladerdeeg.
  • Leg het spinazie-zalm mengsel over de boven van de quiche (zonder al te hard aan te drukken) en giet het ei-slagroom mengsel eroverheen.
  • Rol de randjes taartdeeg netjes tot aan de hoogte waar de vulling eindigt op.
  • Verbrokkel de feta boven de quiche en bestrooi hem met nog wat peper en zout.
  • Bak de quiche in 45-50 minuten gaar en goudbruin.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.