Diner,  Lunch

Frisse bietensalade met geitenkaas en frambozendressing

Zomer of winter, een salade gaat er bij mij altijd in! In de zomer vooral voor de verkoeling en in de winter vind ik het een heerlijke manier om alle vitamientjes binnen te krijgen en geeft het me een echte boost! Deze salade brengt beide seizoenen samen. De mandarijn en de frambozendressing zorgen voor een frisse twist en het romige van de geitenkaas geeft je het comfortgevoel van de winter. In één woord: geweldig!

Frambozendressing, ik wilde er maar niks van hebben. Tot ik het afgelopen week op de gezondheidsbeurs toch maar een kans besloot te geven. Tot mijn verbazing was ik helemaal verkocht door de smaak en gingen er direct ideeën door mijn hoofd voor recepten met deze smaakvolle dressing. Frambozendressing kun je heel goed gebruiken met zoute elementen als spekjes en kaassoorten. Maar door de wat zuurdere smaak haalt het de zoete elementen in je gerechten ook naar boven.

Binnen nog geen 10 seconden wist ik wat er in deze salade zou komen. Naast de sla, zouden de bieten de groente worden in deze salade. Bieten zijn lekker zoet en tegenwoordig erg populair. De mandarijnen deden me denken aan de winter en geven een heerlijke frisse smaak bij de salade. Bovendien kleurt het oranje van de mandarijn heel mooi bij de rest van de kleuren van de salade. De geitenkaas zou niet alleen voor de eiwitten zorgen, de nootachtige en zoete smaak gaat ook ook nog eens goed met die van de bieten en de dressing. Om die notensmaak nog iets te verhogen én een crunch toe te voegen, leken pecannoten mij de geschikte kandidaat, omdat deze vaak in zoete gerechten worden gebruikt. Als laatst ben ik al een aardige tijd fan van het toevoegen van pitten en zaden aan mijn maaltijden, omdat deze een bron zijn van voedingsstoffen en dan heb ik het vooral over die proteïne!

Genoeg gepraat over het feit dat deze salade bewust is samengesteld. Nu is het aan jou om deze heerlijke smaakcombinaties te mogen ervaren!

Mocht je deze salade nou liever vegan willen. De meeste frambozendressings zijn plantaardig en je kunt de geitenkaas vervangen voor een veganistische kaas of voor plantaardige spekreepjes!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 100 gram veldsla
  • 2 kleine rode bieten
  • 2 mandarijnen
  • 100 gram geitenkaas in schijfjes
  • 1 grote hand pecannoten
  • 2 eetlepels pitten & zaden mix
  • 2 eetlepels frambozendressing (Ik gebruikte deze van Kiooms, maar je kunt ook een frambozendressing vinden bij, onder andere, Albert Heijn en Jumbo)
Wat moet je doen?
  • Schil de rode bieten en snijd deze in dunne plakjes. Pel de mandarijnen en verdeel deze in parten. Hak de pecannoten grof.
  • Doe de veldsla in een schaal/kom en voeg de bieten, mandarijnen, pecannoten, pitten en zaden mix en frambozendressing toe en meng deze door elkaar.
  • Verdeel de salade over 2 borden en verdeel de geitenkaas schijfjes over de salades.

Je kunt deze salade niet alleen als lunch gebruiken, je kunt hem ook in een grotere portie bereiden en eten als diner of op tafel zetten bij een feestelijk etentje. Verder is hij heel makkelijk voor een to-go maaltijd!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.