Ontbijt

Gezondere chocolade mugcake

Chocola, het is goed voor alles! Of je nou verdrietig of vrolijk bent, er is altijd wel een reden om chocola te gebruiken. Dus, wat dacht je van een verwenontbijtje? Een gezondere mugcake van havermout mét chocola. Ik zeg: ‘smullen maar!’

Maar waarom is deze mugcake nou gezonder, ik kan toch ook een standaard pakje uit de supermarkt halen? Dat leg ik je graag uit! Allereerst gebruik je havermout en amandelmeel als basis voor deze mugcake. De havermout zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft, iets wat een zakje mugcake mix niet voor je doet. Het amandelmeel bevat veel eiwitten en gezonde vetten. Naast het feit dat je deze stoffen iedere dag nodig hebt, zorgen deze voedingsstoffen ook voor een voller gevoel. Ten tweede is de banaan het ingrediënt die voor de zoete smaak zorgt in het gerecht en heb je geen suiker nodig. Hierdoor krijg je natuurlijke suikers binnen in plaats van geraffineerde suikers. En nu is de keuze aan jou: neem je cacaopoeder zonder of met toegevoegde suikers? Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat een cacaopoeder van 100% cacao, gezonder is dan de andere poeders. Met de cacaopoeder van Droste en Blooker zit je altijd goed. Mocht je het beslag toch niet zoet genoeg vinden, kun je er altijd voor kiezen om een eetlepel honing toe te voegen.

En, ik noemde het al eerder, er is altijd een reden om een klein beetje chocola in je leven te brengen. Zo kun je gemakkelijk iemand bedanken of geliefd laten voelen met een chocoladecadeautje. Met het dichterbij komen van Valentijnsdag is dit dus zeker een recept die je in je hoofd moet houden. Gelukkig is het heel simpel en kan iedereen hem maken. Serveer hem met wat vers fruit als een ontbijtje op bed of plof lekker op de bank met een goede serie om wakker te worden.

Wil je dit ontbijt écht geweldig maken? Kies er dan voor om 1 á 2 eetlepels chocolate nibs door het beslag te roeren. Deze zullen heerlijk smelten en geven nog meer een smaak van chocolade.

Wat heb je nodig voor 2 ontbijtjes?
  • 1 rijpe banaan
  • 50 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 ½ eetlepel cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Handje blauwe bessen
  • Handje pecannoten
  • Eventueel: honing en een handje chocolate nibs
Wat moet je doen?
  •  Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Prak de banaan in een kom.
  • Voeg het ei, de havermout, amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix met een mixer tot een beslag. Proef het beslag en voeg eventueel wat honing toe als je hem wat zoeter wilt.
  • Hak een handje pecannoten in grove stukken en roer deze samen met een aantal blauwe bessen en eventueel wat chocolate nibs door het beslag.
  • Vet twee mokken in met wat boter/(kokos)olie en verdeel het beslag over de twee mokken.
  • Zet de mugcakes voor zo’n 20-25 minuten in de oven.

Liever een mugcake zonder chocola? Wat dacht je van deze havermout mugcake? Ga jij jouw liefde verrassen met deze heerlijke mugcake?

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.