Diner

Met geitenkaas gevulde portobello met quinoa

Deze heerlijke met geitenkaas gevulde portobello serveer je op een bedje van quinoa met spinazie. Het gerecht bevat combinaties die voor elkaar gemaakt zijn. Denk aan geitenkaas met (vegetarische) spekjes en spinazie met champignon. Eén ding is zeker: dit gerecht gaat bij iedereen thuis in de smaak vallen!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vroeger helemaal niet van champignons hield. Bij ieder spoortje van champignon in een gerecht begon ik al flink de dramaqueen uit hangen. Gelukkig bleven mijn ouders ze gewoon gebruiken en kwam er dan toch een dag dat ik aan tafel zei: ‘eigenlijk zijn die dingen best lekker.’ Tegenwoordig kan ik er geen genoeg meer van krijgen en gebruik ik ze graag in gerechten. Zoals in deze gezonde, vegetarische maaltijd. In dit gerecht is de gevulde portobello eigenlijk het stukje vlees en geeft het een heerlijke aanvulling op de quinoa.

Door het vlees te vervangen door een portobello, krijg je met deze maaltijd maar liefst meer als 200 gram groenten binnen. Toch hoef je het vlees niet te missen door de vegetarische spekreepjes die door de quinoa zitten. Het was voor mij de eerste keer dat ik de vegetarische spekreepjes van de Vegetarische slager gebruikte en ik was aangenaam verrast! Nee, de smaak komt niet in de buurt van echte spekreepjes, maar het is geweldig dat je met een vegetarische variant wel bijna hetzelfde kunt bereiken: een wat zouter en knapperig element in je gerecht.

Mocht je de maaltijd liever geheel veganistisch hebben, kun je de geitenkaas vervangen voor een plantaardige kaas. Bovendien zou je de spekjes kunnen weglaten, gebruik maken van een veganistische vleesvervanger of kunnen vervangen voor peulvruchten.

Wie ga jij verrassen met deze feestelijke maaltijd?

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 2 portobello’s
 • 150 gram quinoa
 • 400 gram spinazie
 • 125 gram gerookte, vegetarische speckjes (zoals deze van de Vegetarische slager)
 • 2 schijfjes geitenkaas
 • 1 teen knoflook
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper & zout
 • Olijfolie
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op de grilfunctie op de hoogste stand en snijk/hak de knoflook fijn.
 • Maak de portobello’s met keukenpapier schoon en verwijder de steel.
 • Leg de portobello’s in een kleine ovenschaal en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Gril de portobello’s 7 minuten onder de ovengril.
 • Kook de quinoa volgens de verpakking.
 • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime wokpan en wok alle spinazie tot het geslonken is op hoog vuur. Het beste is om telkens een hand spinazie toe te voegen wanneer de vorige hoeveelheid spinazie geslonken is. Wanneer de helft van alle spinazie in de pan zit, voeg je de knoflook en de Italiaanse kruiden toe.
 • Verwarm in een andere pan een scheutje olijfolie en bak de vegetarische spekreepjes goudbruin.
 • Draai na 7 minuten de portobello’s om en leg een schijfje geitenkaas aan de binnenkant. Zet terug in de oven voor nog 10 minuten.
 • Als alle spinazie geslonken is, voeg je de gekookte quinoa en gebakken spekreepjes toe en meng je het goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
 • Verdeel de quinoa over twee borden en leg de gevulde portobello’s hierboven op.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.