Lunch,  Ontbijt

Met ei gevulde kaiserbroodjes

Een afbakbroodje gevuld met ei, wat vond ik het er toch altijd leuk uit zien en wat wilde ik het graag eens maken. Nou, ik kan hem eindelijk van mijn kooklijstje afstrepen en met succes! Deze broodjes zijn zo lekker en geven je normale boterham een geheel nieuw jasje.

Vind je ze er niet gezellig uit zien, die broodjes? Met slechts 5 simpele ingrediënten en een beetje hulp van je oven zet jij ze voor je het weet op tafel. Hartstikke leuk voor zondagochtend, een gezellige lunch met vrienden of voor de Pasen, want ook die staat weer snel voor de deur.

Omdat ik zelf liever geen rood vlees eet, heb ik deze gevulde broodjes vegetarisch gehouden. Ben jij wel een vleesliefhebber? Leg dan een plakje ham op de bodem van het broodje en tik vervolgens het ei erin los. Het is natuurlijk ook mogelijk om het eigeel zacht te houden. Doe de broodjes hiervoor minder lang in de oven en houd ze goed in de gaten. Smullen!

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?
 • 4 afbak kaiserbroodjes
 • 4 eieren
 • 50 gram geraspte, belegen kaas
 • 5 gram verse bieslook
 • Peper
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 160 °C.
 • Snijd een klein stukje van de bovenkant van de kaiserbroodjes af. Haal de binnenkant van de broodjes er zo goed mogelijk uit en druk de rest goed tegen de binnenkant van de zijkanten van de broodjes aan. De binnenkant en de bovenkant van het broodje worden niet meer gebruikt.
 • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenrooster.
 • Tik in ieder broodje een ei los, zodat het gehele ei erin valt.
 • Verdeel wat geraspte kaas over broodjes, samen met een beetje peper.
 • Bak de broodjes voor 20 minuten in de oven.
 • Maak de broodjes voor het serveren af met wat verse bieslook.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.