Diner,  Lunch,  Ontbijt

15x recepten voor de Pasen

Nog 3 dagen en dan staan de Paasdagen alweer voor de deur. Wat gaat het snel eh, vind je niet? Ik kan me Kerst en Oud & nieuw nog als de dag van gisteren herinneren. En hoewel Pasen er dit jaar geheel anders uit zal zien dan alle andere jaren, betekent dat niet dat we het zomaar voorbij moeten laten gaan. Daarom deel ik in deze blog maar liefst 15 recepten die jouw Paasdagen hartstikke gezellig maken!

15 recepten voor 3 momenten: ontbijt, lunch en diner. Hoewel ik altijd het gevoel heb dat mensen vooral hun handen uit de mouwen steken voor een paas-ontbijt of -brunch, moeten we het avondeten ook zeker niet vergeten. Kijk je met me mee naar deze lekkere recepten die perfect geschikt zijn voor de Pasen?

Ontbijt en lunch

Start je dag met een goed en gezellig ontbijt of houd een uitgebreide lunch. Met deze receptjes kan dat in ieder geval niet mislukken!

Met ei gevuld broodje

Oh, wat was ik blij dat ik dit eindelijk eens had geprobeerd! Een afbakbroodje gevuld met ei, heerlijk! En het ziet er zo leuk uit. Hier wil je toch mee wakker worden in de ochtend? Of maak het voor de lunch zodat je wat langer in bed kunt blijven liggen 😉

Omelet in een mok

We blijven nog even in de ei-stemming, want die horen erbij, toch? Met deze manier van je omelet eten, geef je je ei een geheel nieuw jasje. Een omelet in een mok, heerlijk voor op de bank!

Havermout mugcake

Ben je meer van de zoetige dingen? Neem dan niet een omelet uit een mok, maar een cake! Deze mugcake met blauwe bessen is erg lekker, vullend en helemaal niet slecht voor je.

Yoghurt pannenkoekjes

Gezien Pasen op een zondag valt, kunnen we niet ontkomen aan een Pancake Sunday! Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met havermout en yoghurt en dat geeft een lekker fris resultaat. Wie bouwt de hoogste toren?

Courgettekoekjes met Parmezaanse kaas

Waar een zoete variant is, is ook een hartige variant! Liever geen zoete pannenkoekjes om je dag mee te starten? Maak dan deze hartige courgettekoekjes met Parmezaanse kaas. En nee, die courgette proef je echt niet terug!

Toast met Italiaans roerei en zalm

Nou zijn er vele manieren om te ontbijt, maar sommige mensen houden het liefst gewoon van een boterham in de ochtend of tijdens de lunch. Maar, geef ook deze eens een paastintje en maak een roerei.

Eiersalade

Eiersalade, ik ben er dol op! Maar, de supermarktvarianten zitten vol met toegevoegde suikers en zouten. Gezond de Pasen doorkomen? Maak je eigen eiersalade!

Geitenkaassalade met frambozendressing

Lente, wat is het toch altijd heerlijk om al die mooie kleuren weer om je heen te zien. Breng de kleuren in je maaltijd en maak een heerlijke salade met geitenkaas en bieten met een fruitig tintje.

Slabootjes met quinoa

Taco’s met Pasen zijn misschien een beetje ver gezocht. Maar, wat dacht je van taco’s van sla, gevuld met quinoa en veel groente? Lekker, gezond en hartstikke gezellig voor op tafel.

Diner

Mhm, met z’n alle avondeten vind ik altijd zo gezellig. Jullie ook? Hieronder vind je zes tips variërend van maaltijd tot nagerecht en dierlijk tot plantaardig.

Gevulde kipfilet met mozzarella en pesto

Oh gevulde kipfilet, wat vind ik het toch lekker! Deze variant met mozzarella en tomaat is dan ook een van mijn favorieten. En misschien oogt het lastig, dat is het gelukkig helemaal niet.

Spinazie-zalm quiche

Nog een favorietje van mij om te maken wanneer er met een gezelschap gegeten wordt, is deze quiche. Zalm en spinazie zijn wat mijn betreft echt een match made in heaven!

Courgette-geitenkaas quiche

Ja, die hartige taartjes zijn in allerlei vormen te maken. Liever een vegetarische variant? Maak dan deze lekkere quiche met courgette en geitenkaas. Lekker fris voor de tijd van het jaar.

Pappardelle met avocadopesto en pangasiusfilet

Pasta hoort wat mijn betreft echt tussen het lijstje met comfortfood-maaltijden. Ik ben er dol op, je kunt er alle kanten mee op en het is zo’n gezellige maaltijd. Deze pappardelle met pesto van avocado en pangasiusfilet is écht een aanrader!

Vegan broccolicrèmesoep

Een andere maaltijd waar je alle kanten mee op kunt, is soep. En misschien vind je het kleurtje van deze soep niet aantrekkelijk, maar deze vegan broccolisoep staat zonder twijfel tussen mijn top drie favoriete soepen!

Bessencrumble

Wat is een diner op een feestdag zonder een nagerecht? Precies! Saai 😉 Gelukkig kunnen we een lekkere zomerse crumble maken met bessen. Geweldig om te serveren met yoghurt en natuurlijk is het warm het lekkerst.

Nu kun je niet meer zonder inspiratie voor de Pasen zitten, toch? Ik hoop dat je met deze 15 recepten een heerlijke Pasen zult hebben met je gezin, ondanks de lastige situatie. Maak er iets moois van en houd veel contact met je dierbaren. Laat je me wel even weten wat er bij jou op het menu komt tijdens deze dagen? Vergeet ook zeker niet je foto te delen via Facebook/Instagram en @its.about.health in je berichtje te taggen wanneer je een recept probeert.

Veel liefs en een fijne Pasen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.