Lunch,  Ontbijt

Naanbrood met bieslookspread en makreel

5 dagen in de week en bijna het hele jaar lang, dat is hoe vaak ik lunch met brood. Tenminste, wanneer ik mijn normale studentenleven heb. En dat geldt voor vele Nederlanders. Of je nu werkend of studerend bent. En daar is natuurlijk niks mis mee, maar daarom vergeten we wel eens te variëren in onze lunch.

En juist die variatie is zo goed voor ons lichaam en houdt de lunch natuurlijk leuk en lekker. Nu we allemaal meer thuis zitten door de Coronasituatie, hebben we ook wat meer tijd om wat anders uit de keuken te toveren dan een simpele boterham of cracker. En hoewel ik in deze periode ook een favoriete ‘simpele’ lunch heb, sta ik ook af en toe wat langer in de keuken om mezelf midden op de dag te verwennen met een lekkere, voedzame maaltijd.

En zo kwamen ook deze naanbroden met makreel op tafel. Een frisse, vrij verantwoordelijke lunch, maar één die vooral de nodige voedingsstoffen bevat. De naanbroden zorgen namelijk voor de koolhydraten en de gerookte makreel zorgt voor een flinke portie eiwitten en gezonde vetten. Bovendien bevat het gerecht groente, wat ervoor zorgt dat je eerder die 250 gram aanbevolen groente bereikt.

In dit recept koos ik ervoor om mijn eigen zuivelspread te ‘maken’ door verse bieslook te gebruiken. Mocht je dit niet willen, kun je natuurlijk ook al een zuivelspread met bieslook kopen. Al zou ik het wel aanraden om hem lekker zelf te maken, omdat ze smaak van de bieslook zo veel beter tot zijn recht komt. Verder kun je deze lunch natuurlijk altijd nog vega(n) maken. Zorg er hierbij voor dat de spread die je gebruikt plantaardig is en vervang de makreel voor plantaardige kipstuckjes.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 4 mini naanbroden naturel
  • 200 gram naturel zuivelspread light
  • 200 gram gerookte makreel
  • 100 gram radijs
  • 4 handen fijngesneden andijvie (of een slasoort naar keuze)
  • 10 gram verse bieslook
  • 1 eetlepel (verse) citroensap
Wat moet je doen?
  • Snijd/pluk de gerookte makreel in grove stukken, zorg dat alle graten verwijderd zijn. Hak de bieslook fijn en snijd de radijs in plakjes.
  • Meng de zuivelspread, bieslook en citroensap in een schaaltje door elkaar.
  • Bak de naanbroden volgens de verpakking of doe ze kort in het broodrooster.
  • Verdeel de bieslookspread over de vier naanbroden. Verdeel over iedere naan een hand andijvie/sla, gevolgd met wat stukken gerookte makreel en plakjes radijs.
  • Maak af met nog een klein beetje bieslook.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.