Diner

Vis Florentine met gebakken aardappels

Vis Florentine in een gezonder jasje met lekker veel groente. Do I have to say more? Dit is een ideale maaltijd na een lange werkdag, voor in het weekend of wanneer er mensen komen eten. Kortom: dit recept kun je altijd op tafel zetten en succes is geheel gegarandeerd!

Als er toch iets is waar je mij intens gelukkig mee kon maken vroeger, was dat werkelijk alles met gepaneerde vis. Vissticks, visfingers, visburger, (telt kibbeling?) je kent het wel. Maar als ik écht mocht kiezen, dan stond er iedere week viscuisine op tafel. En dan natuurlijk het liefst de Bretagne variant met het knapperige korstje, mhmmm. Nu ben ik nog steeds dol op vis, maar is mijn smaak wel een beetje veranderd. Gepaneerde vis vind ik nog steeds heerlijk, maar met mate. Mijn favoriete viscuisine veranderde dan ook van de Bretagne variant naar de Florentine.

Niet alleen mijn smaak is veranderd, ook de manier van koken veranderd thuis steeds meer. Hoewel we vroeger nog wel eens kookte met pakjes en zakjes. Gebeurt dat tegenwoordig steeds minder. En toen kwam het: de dag dat ik weer intens veel zin had in viscuisine. Ja, die dagen heb ik echt, oops! Maar mijn moeder zei vastberaden: ‘ik koop niet zo’n pak uit de diepvries, hoor.’ Tja, toen gaf mijn vader het eigenlijk al gelijk op. Maar, ik moest en zou die viscuisine op tafel krijgen, dus ging ik zelf aan de slag.

En echt, jongens en meiden, dames en heren, deze viscuisine was om je vingers bij af te likken. Wat vonden we hem hier thuis lekker zeg. Ik had bijna het gevoel alsof we in Italië waren. Ik vond het natuurlijk helemaal niet erg dat dit recept zo goed gelukt was, want een week later stond hij gewoon weer op tafel. Mam blij dat ze geen diepvries viscuisine meer hoeft te kopen, ik blij dat we het nu weer vaker eten 😉

Ik kan heel goed begrijpen dat je benieuwd bent naar dit recept. Maar, ben je vegetarisch? Dan kun je gerust de kabeljauw achterwegen laten. De saus is namelijk op zichzelf ook al heel lekker. Je kunt de vis natuurlijk ook altijd vervangen voor een vleesvervanger of bonen. Ben je veganistisch? Gebruik dan in plaats van de Philadelphia een plantaardige kookzuivel en vervang de Parmezaanse kaas voor edelgistvlokken of een vegan variant.

Oke, aan de slag!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 800 gram Italiaans gekruide aardappelpartjes (zoals deze van Albert Heijn)
 • 400 gram kabeljauwfilet
 • 600 gram spinazie
 • 1 paprika
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 200 gram Philadelphia light
 • 3 eetlepels Parmezaanse kaas flakes
 • 5 gram verse basilicum
 • 1½ eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper en zout
Wat moet je doen?
 • Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de blaadjes basilicum van de takjes af.
 • Verwarm een scheut olie in een pan en bak de aardappelpartjes rondom goudbruin. Schep de aardappelpartjes af en toe om.
 • Verwarm in een andere pan een scheutje olie en bak de ui en knoflook glazig.
 • Voeg de paprika, basilicum, Italiaanse kruiden en een hand spinazie toe. Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je nog een hand toe. Dit herhaal je totdat alle spinazie geslonken is.
 • Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilets aan beide kanten met peper en zout.
 • Wanneer alle spinazie geslonken is, voeg je de Philadelphia toe (giet eventueel eerst het vocht van de groente af). Roer dit goed door de spinazie, zodat er een soort saus ontstaat. Laat dit voor twee minuten pruttelen op middel hoog vuur.
 • Voeg de Parmezaanse kaas toe, roer dit door het spinaziemengsel en laat voor zo’n 8 minuten pruttelen.
 • Ondertussen bak je de kabeljauw. Verwarm hiervoor een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauwfilets per kant voor zo’n 4 minuten.
 • Maak het spinaziemengsel af met een snufje zout en peper.
 • Verdeel het spinaziemengsel over vier borden en leg hier op ieder bord een gebakken kabeljauwfilet bovenop. Serveer met de gebakken aardappelpartjes.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.