Hotspots,  Restaurants

Hotspot Yourdailyteacup #Groningen

Lieve lezers, het is zo ver: na 2,5 maand mag de horeca weer open! Op 16 maart werd de keuze gemaakt om de horeca, in verband met het Coronavirus, te sluiten. Ik weet het nog zo goed. Het was het weekend dat ik in Groningen was en dus volop gebruik had gemaakt van de horeca daar. Ik bezocht er zelfs een (nieuwe) hotspot: Yourdailyteacup. Maar, door de situatie vond ik het niet gepast om dit leuke plekje met jullie te delen… Gelukkig is dat nu dus niet meer het geval en kan ik eindelijk mijn ervaring bij Yourdailyteacup in Groningen vertellen! Lees je met me mee?

Gelegen in de binnenstad

Het was mijn allereerste keer dat ik in Groningen was (ja, shame on me) dus dat betekende dat ik met Google Maps door de stad liep. Gelukkig was Yourdailyteacup goed te vinden, de thee belevingsstore zit namelijk in de binnenstad. Alleen dit is al een positief punt, want dat betekent dat je zo vanaf de kledingwinkels jezelf kunt verwennen met een heerlijke kop thee en vervolgens weer snel in de paskamer staat.

Een leuke binnenkomst

Ik hoefde maar voor de belevingsstore te staan en mijn enthousiasme was al groot. De gele deur en kozijnen, de mooie raamdecoratie, de gele ‘Yourdailyteacup’ sticker en sinds kort gezellige bankjes, maakte het dat ik helemaal zin kreeg in dit bezoek. Ik stond voor de deur en had geen idee wat ik kon verwachten, maar toen ik binnenstapte kreeg ik gelijk een rustgevend gevoel. De store is licht, ruim en netjes opgezet, I like it!

Zo veel keus!
Een wand vol met thee, heaven!

Het eerste wat mijn aandacht trok, was de wand met alle theesmaken. Wat zijn dit er veel zeg! Alle soorten staan netjes gesorteerd in blikken én zijn voorzien van een glazen kijkrondje, zodat je kunt zien hoe de verschillende varianten eruit zien. Toen ik verder keek, zag ik aan het einde van de winkel nog een kast staan met thee artikelen. De kast stond vol met mooie theepotten, theeblikken en handige snufjes om het beste uit je thee te halen. En dat was nog niet alles, want vooraan de winkel stonden nog meer leuke producten op een tafel.

Keuzestress? Vraag om hulp!
Een thee menu die er ook nog zo uit ziet, hoe leuk?

Toen ik eenmaal plaats had genomen aan een tafeltje en nog eens keek naar de wand met alle theesoorten, dacht ik: ‘hoe moet ik in godsnaam weten wat ik lekker vind?’ Gelukkig kwam er gelijk hulp, want op iedere tafel ligt er een menu, een thee menu. Zo leuk! Mocht het menu je niet genoeg helpen, kun je advies vragen aan de eigenaren, Rensina en Wim. Vooral Rensina weet alles van de smaken af en met een paar kleine vragen weet ze precies welke theeën geschikt voor jou kunnen zijn. En mocht je niet van thee houden (bestaat dat?), dan kun je ook verschillende koffies bestellen.

Originele thee, originele opdiening
Thee die wordt opgediend op een theeblaadje, zo origineel!

De bestellingen van mijn gezelschap en mij werden voorbereid en gebracht op een leuk theeplateau. Met een thee zandloper laat je de door jou gekozen thee voor de geschikte tijd trekken. Sommige theeën komen in een theefilter die je na de trektijd op je glas kunt plaatsen en de thee in je glas laat lopen, zo handig! Mijn chai latte kwam in een French Press die niet alleen zorgt voor een rijkere smaak, maar ook voor een leukere beleving. De verschillende theesoorten zorgde voor heerlijke geuren rondom de tafel en dan heb ik het nog niet over de volle smaken die de dranken hebben, genieten!

Van alle markten thuis
Taartjes, cakejes en koeken genoeg, toch?

De thee belevingsstore is echt van alle markten thuis, geloof me. Ik drink graag plantaardige melk en koos dan ook voor een chai latte met havermelk. Nu ging ik er natuurlijk direct vanuit dat er €0,30 bij werd gerekend, maar dit was niet het geval! Uh, wat? Niet extra betalen voor een plantaardige melksoort? Het is dus wel mogelijk! Ook eten veel mensen bij een kop koffie of thee een lekker stuk taart of koek. Nou, ik kan je vertellen, ook bij Yourdailyteacup kun je die lekkernij geheel vers krijgen, mmm…

Tot de volgende keer!
Ik kan niet wachten om de andere drankjes bij Yourdailyteacup te proberen!

Na een lekkere chai latte van échte thee en geen poeder, wat nieuwe thee goodies en een leuke beleving rijker, stapte ik de thee belevingsstore van Yourdailyteacup weer uit. Ik vond het zó gezellig en leuk om eens zo’n store te zien aan deze kant van het land. De volgende keer dat ik in Groningen ben, stap ik zeker weer binnen en ga ik de andere smaken proberen!

Stap jij ook eens binnen bij Yourdailyteacup wanneer je in Groningen bent? Of ben je er al geweest? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond!

En om deze hotspot helemaal af te sluiten: ik ben weer klaar om de terrasjes op te gaan en opzoek te gaan naar leuke, originele tentjes voor jullie. Stay tuned!

Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.