Lifestyle & sport,  Reviews

Review Upfront eiwitreep

Een tijd terug kreeg ik van Upfront een doos met hun eiwitrepen binnen. Hoewel dat toen de allereerste reep van het merk was, hebben ze ondertussen een nieuwe reep: de Cacao Zeezout 2.0. Tijd om die eens onder de loep te nemen en mijn mening met jullie te delen.

Normaal ben ik geen grote fan van eiwitrepen, ik eet ze zelden. Dit komt eigenlijk omdat ik al snel vind dat een eiwitreep van een chemische smaak is voorzien. Soms neem ik er een mee voor tijdens het fietsen. Toch werd ik wel erg benieuwd naar de repen van Upfront en dat kwam voornamelijk door hun transparantie naar de consumenten toe. Ik besloot dus een poging te wagen met de Cacao Zeezout. Die poging was zeer geslaagd en dat maakte me nog benieuwder naar de Cacao Zeezout 2.0. Eens kijken of deze reep ons hetzelfde kan bieden.

Over Upfront

Upfront, de naam zegt het eigenlijk al: voorop. Bij Upfront hebben ze het doel om Nederland gezonder te laten eten en dit willen ze doen door niet de voedingswaarde en ingrediënten op de achterkant van de verpakking te zetten, maar op de voorkant. Zo proberen ze ons beter te laten begrijpen wat er in een product zit. Het merk belooft een open relatie tussen producent en ons, consument. Op dit moment heeft Upfront één smaak in hun assortiment: cacao zeezout.

De ingrediënten
Een simpele, transparante verpakking. Daar houden we van!

De Upfront reep bevat acht ingrediënten: dadels, Wei eiwit isolaat, cichoreivezels, amandel, cacao poeder, cacao nibs, cacao boter en zeezout. Zoals je ziet is er geen suiker aan de reep toegevoegd en staan er geen ingrediënten tussen die je niet uit kunt spreken of die je nog nooit hebt gehoord. Dit rijtje is dus erg positief!

De voedingswaarde

Hoewel de voedingswaarde van de reep op de foto’s goed te zien zijn, heb ik de voedingswaarde voor één eiwitreep (van 55 gram) toch even in de tabel hieronder gezet.

Voedingswaarde Cacao Zeezout 2.0

Calorieën

Zoals je kunt zien bevat een reep 199 calorieën. Dit is geen lage en geen hoge hoeveelheid en dus ben ik met dit aantal tevreden.

Vetten

Per reep zit er 7 gram vet in en dit is voornamelijk te verklaren door de amandelen die in de reep zitten. Echter, ook het aantal vetten is niet per se hoog of laag en past goed in de ‘standaarden’ voor eiwitrepen. Wat wel heel positief is, is het aantal verzadigde vetten in de reep, dit is namelijk maar 1,2 gram. Een onderdeel waar andere eiwitrepen vaak slechter op scoren.

Koolhydraten

Zoals we bij de ingrediënten zagen, zit er geen suiker aan de reep toegevoegd. Het aantal koolhydraten per reep bedraagt dan ook slechts 13 gram. Toch zitten er wel veel suikers in, namelijk 10 gram. Deze suikers zullen, gezien de ingrediënten, voornamelijk afkomstig zijn uit de dadels. Hoewel het aantal koolhydraten in de reep niet hoog is en we deze stoffen goed kunnen gebruiken na het sporten, zijn er toch veel eiwitrepen die minder bevatten. Het is dus aan jou waar jij je fijn bij voelt.

Vezels

De Upfront reep bevat 5 gram vezels en dit vind ik een mooie hoeveelheid. Hierdoor is de reep, naast de eiwitten, vullend en geeft het net dat beetje extra wat je nodig hebt na een goede workout.

Eiwitten

En dan natuurlijk de voedingsstof die hoogstwaarschijnlijk de reden is van het nemen van een eiwitreep, de eiwitten. De vorige Upfront reep bevatte 20 gram eiwitten, maar de nieuwe versie 16 gram. Aan de ene kant vind ik dit jammer, omdat er veel repen zijn die je meer eiwitten kunnen leveren. Aan de andere kant geeft het merk aan dat deze keuze bewust is genomen ter bevordering van de smaak. We zullen zo zien of deze keuze goed uit heeft gepakt of niet.

Zout

Voor we naar de smaak gaan, wil ik het zout nog even bespreken. De hoeveelheid zout in deze repen is laag, namelijk 0,1 gram. Dit is lager dan de meeste eiwitrepen en dus erg positief.

De stuctuur
Ziet hij er niet heerlijk uit?

Oke, tijd voor de eerste hap in de nieuwe reep. Wellicht weet je dat veel eiwitrepen vrij hard en vast van structuur zijn, dit is dan ook de reden dat ik erg schrok bij mijn eerste hap in de Cacao Zeezout 2.0. Want, huh? Deze reep heeft een zachte structuur! Dat hapt veel makkelijker weg tijdens en na je workout en bespaart je veel tijd wat normaal uit zou gaan naar 100 keer kauwen op één hap. Ik ben nu al fan!

De smaak

En dan nu eindelijk het onderdeel waar je stiekem het meest benieuwd naar bent: de smaak. Ik ben zelf niet dol op dadels en in veel repen met een zachte structuur en op basis van dadels, komt de smaak van dit ingrediënt voor mij te veel naar voren. Gelukkig is dit helemaal niet het geval bij deze reep! Het eerst wat je proeft is chocola, echte chocolade smaak. Van het begin van de hap tot het doorslikken, heerlijk! Ook zitten er nog kleine stukjes amandel en cacao nibs in die in iedere hap even laten weten dat ze aanwezig zijn. En die chemische smaak die ik eerder benoemde? Met deze reep heb ik nergens last van! Al had voor mij de zeezout wel iets meer naar voren mogen komen… De smaak van deze reep verdient écht een 9!

Conclusie

De smaak van deze reep is zo lekker! Na het sporten zou ik écht zin hebben in deze reep, vooral in de wintermaanden. Toch geef ik de reep in totaal een cijfer van 8,5. De transparantie van het bedrijf vind ik top en de structuur en smaak van de reep hebben me echt laten verbazen. Ook scoort de reep beter op de vezels, vetten en het zout, dan vele andere merken. Maar, ik moet ook eerlijk blijven en zeggen dat er repen en andere producten zijn die meer eiwitten bevatten en minder suikers (mocht je dit belangrijk vinden).

Ik ben enthousiast! Zowel de cacao zeezout als de Cacao Zeezout 2.0 hebben mijn mond open doen laten vallen. Ja, de 2.0 is in smaak en structuur veel verbeterd en zolang we iets hebben wat we lekker vinden én waar we ons goed bij kunnen voelen, zijn we gelukkig, toch? Ik in ieder geval wel!

Ik ben heel benieuwd of jij al kennis hebt gemaakt met de repen van Upfront en wat jouw mening is, laat het me weten!

Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.