Diner

Okonomiyaki met gerookte zalm

Koken uit andere keukens vind ik altijd zó leuk om te doen. Dit keer ging ik weer eens met een Aziatisch recept aan de slag: Okonomiyaki. Okonomie… wat? Okonomiyaki! Oftewel: de Japanse pannenkoek.

Het maken van Okonomiyaki stond al zo lang op mijn kooklijst. Niet alleen omdat ik benieuwd was naar de smaak en de textuur van de pannenkoek, ik vind ze er ook gewoon heel mooi en gezellig uit zien. En man, man, man, wat ben ik blij dat ik hier de keuken voor in ben gedoken!

Maar, wanneer je nog niet bekend bent met Okonomiyaki, snap ik dat je niet goed weet wat je moet verwachten. Eigenlijk is het een hartige pannenkoek die voorzien is van veel groente. Het beslag van de pannenkoek is dik, maar bestaat uit slechts enkele ingrediënten. Aan het basis beslag voeg vervolgens ingrediënten als bosui, kaas of vlees/vis toe. Wanneer de pannenkoek klaar is, serveer je hem met Japanse mayonaise en eventueel okonomiyakisaus.

Eén ding is zeker: deze Japanse pannenkoek staat hier thuis vaker op het menu! Dit is een ideaal recept voor van die dagen dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken, maar ook geen eten wil afhalen of bestellen óf weer bij de cafetaria om de hoek wil staan. En verkijk je trouwens niet op de verzadiging die deze pannenkoek je geeft. Na één of anderhalve okonomiyaki zit je écht vol.

Wil jij ook graag deze okonomiyaki proberen, maar ben je vegetarisch? Vervang dan de zalm door vegetarische spekreepjes/kipstuckjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 400 gram bloem
 • 8 eieren
 • 400 gram Japanse/Chinese wokgroente
 • 4 lente uien
 • 200 gram zalm
 • ½ blokje groentebouillon
 • Japanse mayonaise (zoals deze van Saitaku)
 • Peper & zout
 • Optioneel: okonomiyakisaus
Wat moet je doen?
 • Los ½ blokje groentebouillon op in 400 milliliter water en laat afkoelen. Snijd de lente ui in ringetjes.
 • Klop de eieren in een kom.
 • Voeg de bloem en de groentebouillon toe en klop het geheel tot een beslag.
 • Voeg de Japanse wokgroente en twee gesneden lente uien toe. Mix dit goed door het beslag.
 • Verwarm een klein scheutje olie in een koekenpan en doe ¼ van het beslag in de pan. Dek de pan af met een deksel en bak de pannenkoek voor 3 minuten. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant voor 3 minuten met de deksel op de pan.
 • Leg de pannenkoek op een bord en verdeel 50 gram gerookte zalm over de pannenkoek, samen met wat gesneden lente ui. Maak de okonomiyaki af met streepjes Japanse mayonaise en eventueel wat okonomiyakisaus.
 • Herhaal dit voor de andere drie pannenkoeken.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.