Diner

Mexicaans gevulde tortilla cups

Tortilla’s of wraps, hoe je ze ook noemt, ik sta er vrijwel altijd voor open om ze te eten. Het maakt me ook niet uit op welke manier. Een goede burrito, een lunch wrap met een lekkere vulling of kleine rolletjes met zalm op een verjaardag. Toen ik bakjes van tortilla’s bij verschillende foodie’s tegen kwam op mijn feed, moest ik het ook proberen!

En ja hoor, óók op deze manier vind ik tortilla’s heerlijk! En thuis denken ze daar gelukkig ook zo over. De wraps veranderen in heerlijke bakjes die je kunt vullen met werkelijk iedere vulling die je wil. Bovendien zijn ze snel klaar en is het eigenlijk alleen die vulling die wat tijd van je vraagt. Maar zeg nou eerlijk, volgensmij maakt het voor deze leuke cups niet uit hoeveel tijd het kost, toch?

Deze variant van wraps vind ik dus heel leuk om op tafel te zetten wanneer er mensen komen eten. Gewoon, als één van de verschillende kleine gerechten. Een lekkere salade en een desperado erbij en je Mexicaanse avond kan niet meer stuk! Vooral niet met de temperaturen van deze week, genieten!

Omdat ik de tortilla cups voor mijn gezin maakte, voegde ik er gehakt aan toe. Dit zijn namelijk van die momenten dat ik nog wel rood vlees eet. Maar, mocht jij vegetarisch/veganistisch zijn dan kun je het gehakt goed vervangen voor een vega(n) variant. Wanneer je de gehakt helemaal achterwegen laat, raad ik je aan om wat extra bonen toe te voegen.

Bovendien maak ik zelf, zoals jullie waarschijnlijk weten, minimaal gebruik van pakjes en zakjes. De kruidenmix die ik voor de vulling gebruikte, stelde ik dan ook zelf samen met gedroogde kruiden. Mocht je de kruiden niet in huis hebben of vind je het te prijzig om ze aan te schaffen, gebruik dan een kant-en-klare kruidenmix voor tortilla’s/burrito’s.

Verder is het het makkelijkst om gebruik te maken van een muffin bakvorm om de tortilla cups te maken. Mocht je deze niet in huis hebben, gebruik dan ovenbestendige schaaltjes en druk de tortilla’s hier goed in.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 8 kleine tortillawraps
 • 300 gram (mager/plantaardig) gehakt
 • 370 gram bonenmix
 • 150 gram mais
 • 2 paprika’s
 • 1 ui
 • ½ eetlepel citroensap

Voor de kruiden:

 • 3 theelepels paprikapoeder
 • 3 theelepels oregano
 • 1½ theelepel komijn
 • ½ theelepel chilipoeder
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en laat de mais en bonenmix in een vergiet uitlekken.
 • Druk de tortilla’s in een muffin bakvorm, zodat er mooie bakjes ontstaan.
 • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
 • Voeg de ui met de kruiden toe en bak mee tot de ui glazig is.
 • Voeg de paprika, mais en bonenmix toe en roerbak het geheel voor 8 minuten op middelhoog vuur.
 • Zet ondertussen de tortillacups voor 10 minuten in de oven.
 • Breng de Mexicaanse vulling verder op smaak met een snuf peper en zout en het citroensap.
 • Haal de cups uit de oven en laat ze afkoelen. Haal ze uit de muffinvorm en vul ze met de Mexicaanse vulling.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.