Persoonlijk

Mijn plannen voor zomer 2020

Gister, dinsdag 30 juni, leverde ik mijn laatste tentamen van mijn tweede studiejaar in! De vakantie is van start en hoewel dat normaal in het teken zou staan van een vakantie in het buitenland, ziet dat er bij vele van ons dit jaar anders uit door de coronacrisis. In deze blog vertel ik je hoe mijn zomervakantie er dit jaar uit zal gaan zien.

Klaar met tentamens

Zoals ik al zei heb ik mijn tentamens achter de rug. Hoewel mijn school, net als alle andere hogescholen, ruim de tijd neemt om de resultaten te publiceren, ben ik blij dat ik tot nu toe even rust heb en de pennen neer kan leggen. Het volgen van online lessen vind ik helemaal niks. Het is een stuk lastiger om je concentratie erbij te houden, het samenwerken loopt net wat lastiger en ik miste het sociale aspect van de klas erg. Ik moet dan ook zeggen dat ik minder motivatie en energie had om goed voor te bereiden op de tentamens en ik ben benieuwd of ik alles (goed) heb gehaald. Als dat niet zo is, heb ik de herkansingen al over twee weken en vanaf dat moment ook officieel vakantie.

Wat waren mijn plannen?
Geen zon, zee en strand in het buitenland dit jaar, maar wel nieuwe hotspots aan het lijstje toevoegen.

Hoewel er qua vakantieplannen voor deze zomer nog niet veel vast stond, lagen er wel wat ideeën klaar. Zo zou ik met mijn ouders misschien nog een stedentrip ergens in Europa doen en met de vriendinnengroep wilde we graag richting de zon voor een kleine week. Hoewel het op dit moment weer is toegestaan om te reizen naar de meeste gebieden, gaan deze plannen helaas niet door. Mijn moeder valt binnen de risicogroep en als vriendinnengroep vinden we het belangrijk dat iedereen achter de beslissing staat om wél het vliegtuig in te stappen. Bovendien vinden we het veel leuker om zorgeloos op vakantie te gaan en door plekken te lopen waar alle winkels en stranden begaanbaar zijn.

Nederland als vakantieland

Deze zomer staan er dus geen plannen voor het buitenland te wachten. Wel ga ik, net zoals de meeste Nederlanders dit jaar, eropuit in Nederland. Dit zullen voornamelijk overnachtingen en stedentripjes zijn in plaats van een volledige week weg. Op dit moment staan Nijmegen, Roermond, Amsterdam en een dagje strand op de agenda. Verder komt er een verrassingsovernachting aan waarover ik in deze blog natuurlijk nog niet veel kan vertellen ;). Het bezoeken van deze steden brengt natuurlijk iets leuks met zich mee: nieuwe hotspots!

Kilometers maken
Deze vriend zal het druk krijgen van de zomer!

Naast de nieuwe steden die ik in Nederland ga ontdekken, ga ik ook wat meer van mijn eigen omgeving en streek zien deze vakantie. En nee, niet met de auto, maar op de fiets! De afgelopen weken heb ik vaker gefietst en ik vind het heerlijk. Bovendien heb ik nu twee meiden waar ik af en toe mee samen kan fietsen, wat het nog leuker en gezelliger maakt. Met Eline (@elinevenneman) staan er plannen om naar Hoevelaken te fietsen, daar te overnachten in een hotel en de volgende dag terug naar huis te fietsen. Ook wil ik zonder twijfel mijn doel van een 80 kilometer rit afstrepen, maar er worden ook al plannen voor mijn eerste 100 kilometer rit gemaakt! Hiernaast wil ik graag van 21 tot 24 juli 50 kilometer per dag fietsen om op deze manier toch een soort Vierdaagse te voltooien.

Meet-up plannen

Zowel het bezoeken van steden als het maken van kilometers wordt nog uitgebreid, want ik er lopen ook wat plannen om een paar van jullie te ontmoeten! Zo ga ik volgende week al richting Rotterdam om Marisa van @rotterdam.food te ontmoeten. Verder heb ik wat Instagram vriendinnetjes die ook zo’n leuke racefiets in de schuur hebben staan en dan raadt je vast al wat er gaat gebeuren: elkaar opzoeken om samen te toeren! 

Ook ontspannen
Tijd om die stapel tijdschriften weg te werken en lekker te ontspannen.

Zoals je hoort zal ik écht niet stil gaan zitten deze zomervakantie. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar ik realiseer me ook heel goed dat ik mezelf niet te vol moet plannen. Allereerst omdat dat te veel energie van me vraagt met betrekking tot mijn eetstoornis en ten tweede omdat ik uitgerust aan het nieuwe, drukke schooljaar wil beginnen. Ik zal dus genoeg rustige dagen op de planning zetten. Op deze dagen ga ik me voornamelijk bezighouden met het schrijven van artikelen, het koken van receptjes en de stapel tijdschriften lezen die ik in de afgelopen maanden heb opgespaard. 

Vooruitzichten voor na de zomer

Op dit moment ben ik niet alleen bezig met het invullen van de zomer, ik kijk ook vast verder. In september zal ik met het derde studiejaar beginnen waarin ik een functie zal hebben als student assistent voor het vak evenementen organisatie. Hier wil ik graag goed op voor bereid zijn en daarom vind ik het nemen van rust erg belangrijk. Verder staat er met mijn ouders een vakantie gepland in oktober: Marrakesh. Op dit moment weten we nog niet of we hier daadwerkelijk voor in het vliegtuig zullen stappen, dit zullen we na de zomer besluiten. Ook wil ik stiekem nog erg graag in november voor een paar dagen terug naar Tenerife.

Zoals je leest ga ik me deze rare zomer van 2020 niet vervelen. Hoewel er al een aantal plannen vast staan, zijn er ook nog een aantal die op losse schroeven staan. Ik ga het fijne sporten afwisselen met het bezoeken van steden, afspreken met (Instagram) vriendinnen, het nemen van rust en het maken van content. Al met al hoef ik de vakantie in het buitenland dus niet te missen en vind ik het stiekem best leuk dat mijn vakantie er zo uit gaat zien dit jaar. Bovendien zijn de vooruitzichten voor na de zomer zeker niet verkeerd en weet ik zeker dat deze sneller voor de deur staan dan je je beseft.

Heb jij, ondanks de situatie, ook leuke plannen voor de vakantie? Laat het hieronder weten, ik ben benieuwd!

Liefs!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.