Voeding

7x favoriete, nieuw ontdekte producten

Het is al weer een flinke tijd geleden dat ik voor het eerst een lijstje met producten deelde die ik nieuw ontdekt had. Door mijn stage in Tenerife had ik weinig zicht op hetgeen wat er in de Nederlandse supermarkten bijkwam en bovendien kon ik deze producten niet naar mijn huisje op Tenerife over laten vliegen (was wel fijn geweest af en toe). Gelukkig heb ik de afgelopen tijd wel veel nieuwe producten kunnen ontdekken en is het tijd om deze weer eens op een rijtje te zetten voor jullie.

De zeven producten die in deze lijst met favorieten staan, zijn producten die ik nieuw ontdekt heb en (bijna) niet meer weg te denken zijn uit mijn boodschappenkar. De een is gezonder dan de ander en sommige zijn vegetarisch, geheel plantaardig of bevatten gewoon dierlijke ingrediënten. Uiteraard zal ik dit aangeven en vertel ik je hoe ik de producten het liefst gebruik. Lees je mee?

Chilibonen
Dit product doet me denken aan witte bonen in tomatensaus alleen dan de wat gezondere, pittigere variant.

Zoals je waarschijnlijk weet ik eet veel vegetarisch. Vrijwel altijd vervang ik het vlees door een vleesvervanger, omdat ik dit heel lekker vind. Toch wilde ik ook graag experimenteren met bonen en peulvruchten als vleesvervanger. In het begin vond ik dit vrij saai, totdat mijn moeder deze chilibonen meenam. Man, wat zijn deze lekker! De pintobonen zijn voorzien van een soort ‘chilisausje’ wat me doet denken aan witte bonen in tomatensaus. Deze chilibonen zijn hoog in vezels en eiwitten, laag in vetten en ook de koolhydraten zijn oke. Mocht je je vlees af en toe vervangen door peulvruchten of dit willen proberen, probeer dan zeker dit product!

Broccoliburger
Eén van mijn favoriete groente in een burger, yum!

Hoewel de chilibonen dus echt een nieuwe favoriet zijn, ben ik ook erg fan geworden van de plantaardige broccoliburger van SoFine. Helaas kom ik niet vaak bij de Jumbo, maar als ik er ben, neem ik standaard deze burger mee. Hij is wat zacht van structuur en daar moet je van houden, maar de buitenkant is lekker knapperig. Ook de voedingswaarde vind ik heel goed, al hadden de eiwitten wel wat hoger mogen zijn. Deze burger eet ik graag bij mijn avg’tje of op een vrijdagavond als een échte burger.

Plantaardige haveryoghurt
Wordt de sojayoghurt saai? Zeg maar hallo tegen deze haveryoghurt!

Na een lekkere maaltijd hoort natuurlijk ook een lekker toetje. Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Activia nu ook plantaardige yoghurts in de vakken heeft liggen. Mijn favoriet van de plantaardige serie? Zonder twijfel de haveryoghurt! De yoghurt is romig, bevat kleine stukjes haver en heeft goede voedingswaarden. Het product ligt niet iedere week in mijn winkelmandje, maar wanneer deze in de aanbieding zijn, worden ze ingeslagen!

Barista havermelk
Deze plantaardige melk schuimt zo goed en is heerlijk zacht van smaak, I love it!

We blijven nog even bij de vegan producten, want ook deze barista havermelk van Alpro is een nieuwe favoriet. De havermelk is perfect om een lekkere cappuccino of latte macchiato mee te maken. Hij schuimt namelijk geweldig op en de smaak van havermelk is licht zoet, waardoor je koffie een heerlijke twist krijgt. Ik sprak met mezelf af dat ik om de dag een cappuccino mocht drinken, omdat ik anders last krijg van hoofdpijn op de dagen dat ik geen koffie drink. Je raadt vast dat dit maar zelden lukt, het is gewoon te lekker!

Choco bananenchips

Bij een goede kop koffie hoort iets lekkers. Als je mij vraagt wat het best te combineren is met koffie, is dat chocola! Hoewel ik eigenlijk maar heel af en toe chocola eet, is daar sinds kort verandering in gekomen. Mijn moeder kwam (alweer) met deze bananenchips in een laagje chocola thuis en ik was direct verkocht. Ik hou onwijs van bananenchips, maar dat dunne laagje chocola is wel écht een flinke upgrade. De chocochips is lekker knapperig en heerlijk om af en toe te pakken. Portiecontrole is lastig bij dit product, maar daar zijn ‘cheats’ voor, toch?

Magnesium
Dit product is echt een life changer voor mij!

En dan nu een product die niet zo maar in een supermarkt te koop is, maar tegenwoordig niet meer uit mijn leven weg te denken is: magnesium supplementen. In een eerdere blog vertelde ik jullie wat ik merk aan mijn lichaam sinds ik magnesium slik, dus ik zal er hier niet te veel op in gaan. Ik kan in ieder geval echt niet meer zonder!

Maiswafels

Het laatste product, of eigenlijk producten, die niet in deze lijst met favorieten kunnen ontbreken, zijn de verschillende soorten maiswafels van de Albert Heijn. Ze zijn al regelmatig in mijn Instagram Story voorbij gekomen en ik heb al enige berichtjes van jullie gekregen dat jullie ze mede door mij ook in huis hebben gehaald. Heel begrijpelijk! Als lunch vind ik de maiswafels met quinoa en basilicum met kipfilet erg lekker. Als snack in de middag of avond zijn de paprika en rode biet mijn favoriet. Bovendien zijn de voedingswaarde hartstikke prima en kun je met én zonder beleg eten. Een dikke aanrader deze wafels!

Zo, dat was de lijst met zeven favoriete producten die ik nieuw heb ontdekt. Ik ben natuurlijk erg benieuwd of jij al bekend bent met deze producten en wat jouw mening is. Staan er nieuwe producten voor je tussen? Dan ben ik heel benieuwd welke je gaat proberen en wat je ervan vind. Laat het me vooral weten!

Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.