Diner,  Lunch

Bulgur salade met gegrilde perzik

Groente en fruit combineren? Yes please! Deze salade met rucola en gegrilde perzik is hét bewijs dat groente en fruit goed samengaan. Samen met de bulgur heb je een gezonde, vullende maaltijd die nog makkelijk te bereiden is ook. Yum!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerder ook niet graag mijn groenten aanvulde met fruit. Nog steeds vind ik dit soms raar, maar ik heb inmiddels wel heerlijke combinaties ondekt die mij aansporen om deze twee voedingsmiddelen vaker te combineren. Zo ontdekte ik ook dat rode bieten niet alleen goed gaan met appel, maar ook met sinaasappel. Deze bietensalade met frambozendressing is daar het bewijs van. Toen ik laatst las dat rucola en perzik ook zo’n heerlijke combinatie vormen, kon ik mezelf niet inhouden.

Dus, ik pakte er papier bij en startte met het samenstellen van een salade. Een salade zonder een bron van koolhydraten en vezels is geen salade waar je lang op door kunt en dat is uiteindelijk wel wat je graag wil. Thuis had ik nog bulgur en ik wist direct dat de nootachtige smaak van deze graansoort erg goed in deze salade thuis zou horen. De dressing moest een simpele, maar lekkere dressing worden die goed zou gaan met de perzik. Verse kruiden en wat pitten zouden de salade helemaal af moeten maken.

En man, man, man wat pakte de salade goed uit! Ik maakte hem voor mijn moeder en mij en we waren het eens: deze salade zou van de zomer vaker op tafel komen. Gelukkig mogen we komende week weer van zomerse temperaturen spreken en weet ik dus heel goed wat er bij ons uit de keuken zal gaan komen. Want laten we eerlijk zijn, bij warm weer krijg je automatisch zin in frisse, lichtere maaltijden. Hoe fijn is het dat je voor deze week dan niet meer verder hoeft te zoeken en al een heerlijk recept hebt die jouw zonnige dag nog geweldiger zal maken 😉

Hoewel de salade al geheel vegetarisch is, kun je hem ook veganistisch maken. Gebruik in dat geval ahornsiroop in plaats van honing.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 120 gram bulgur
 • 60 gram rucola
 • 2 perziken
 • 2 eetlepels zadenmix
 • 2 takjes verse rozemarijn
 • 1 takje verse tijm
 • ½ eetlepel honing/ahornsiroop
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Kook de bulgur volgens de verpakking, giet af en laat afkoelen.
 • Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in partjes.
 • Verwarm een grillpan (zonder olie) en gril de perziken aan beide kanten op middelhoog vuur voor zo’n 6 minuten per kant.
 • Haal de blaadjes rozemarijn en tijm van de takjes af en hak eventueel fijn.
 • Mix de bulgur met de rucola, rozemarijn, tijm, honing/ahornsiroop en olijfolie. Voeg een snuf peper en zout toe en mix nogmaals goed door.
 • Verdeel de gegrilde perzik over de salade en strooi de zaden over de salade.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Zeg nou zelf: alleen het zien van deze salade geeft al zomerkriebels toch?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.