Persoonlijk

Dit heeft de coronatijd mij gebracht

Inmiddels leven we al zo’n vijf maanden in een rare tijd. Het coronavirus heeft veel met zich meegebracht en iedereen heeft de situatie op zijn/haar eigen manier beleeft. Nu we stukje bij beetje weer teruggaan naar het ‘oude normaal’, vind ik het ook goed om stil te staan bij de positieve dingen die de coronatijd gaf. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel iets moois uit deze situatie heeft kunnen halen. Lees je met me mee om te zien wat het mij heeft gebracht?

Een lastig begin

Zoals vele andere Nederlanders (misschien ook jij), vond ik het begin van de coronatijd erg lastig. Iedereen heeft dit op een persoonlijke manier gemerkt en moest zich op verschillende manieren aanpassen aan de situatie. In een eerdere blog schreef ik hoe het voor mij was om met een eetstoornis in quarantaine te zitten. En ik vind het vervelend om toe te geven, maar ja, ik had het echt zwaar. De controle die ik normaal over bepaalde zaken had, viel volledig weg. Bovendien ging school door en zat ik ieder uur stil achter mijn laptop om colleges te volgen. Iedere maaltijd die ik nam was hierdoor echt een uitdaging en ‘s avonds werden de stappen die ik normaal op een dag zou zetten, vrolijk en dubbel ingehaald. Mijn hoofd maakte overuren en hield zich voornamelijk bezig met eten en bewegen.

Stoppen met tellen

Hoewel ik van te voren had verwacht dat ik niet meer uit de vicieuze cirkel van gedachten zou komen, gebeurde dit toch. Sterker nog, ik stopte in kleine stapjes met het tellen van calorieën. Binnenkort vertel ik jullie meer over hoe ik dit heb aangepakt en waarom ik deze keuze maakte, maar één ding weet ik zeker: het komt door de corona situatie. In het begin was ik zo druk bezig om controle te houden over mijn voeding en beweging, dat andere zaken hieronder leden. Dat, in combinatie met een groeiend vertrouwen in mijn lichaam, zorgde ervoor dat ik het stukje bij beetje los kon laten. Een verandering en overwinning die sneller in mijn leven kwam als verwacht, maar één van de mooiste veranderingen die de bizarre situatie mij gebracht heeft.

No stress
Ik vond het heerlijk om weer door tijdschriften te bladeren ter inspiratie.

Een andere fijne verandering die ik ondervonden heb, was het feit dat ik minder stress ervoer. Omdat school gewoon doorging, maar ik hiervoor niet meer hoefde te reizen, scheelde me dat zo’n drie uur per dag die ik anders kon besteden. Vaak gebruikte ik deze uren voor school, zodat ik de rest van de dag rust kon nemen of andere dingen kon doen. Hierdoor had ik meer tijd voor mezelf en kon ik af en toe lekker wandelen, pakte ik weer eens een tijdschrift, deed ik een heerlijk maskeravondje met mijn moeder of sloot ik mijn dag af met Netflix. Het waren kleine handelingen, maar met een grote impact. Door deze momenten van rust kon ik mijn hoofd beter leegmaken, ervoer ik minder stress en zat ik uiteindelijk beter in mijn vel.

Connecten met jullie

Je raadt vast dat ik niet alle tijd die ik overhad in de bovengenoemde zaken stak. Ik had ook eindelijk weer de tijd om meer te schrijven. Gedurende het halve jaar op Tenerife had ik weinig inspiratie en tijd om te schrijven door mijn werk. Omdat ik een week na mijn terugkomst alweer in de schoolbanken zat, kwam er geen eind aan het lijstje met de ideeën voor blogs. Dit zorgde voor veel frustratie. Gelukkig bracht de coronatijd daar verandering in en kon ik eindelijk weer over onderwerpen schrijven waar ik jullie meer over wilde vertellen. Ook kreeg ik de mogelijkheid om met nog meer gave bedrijven samen te werken én kwamen er veel nieuwe volgers bij. Jullie support van de afgelopen maanden was dan ook echt een fijne motivatie en heeft ervoor gezorgd dat ik mij geen moment verveeld heb en verder kon groeien met It’s about health.

Weg met de comfortzone!
Eerder vertelde ik over mijn nieuwe bootcamp uitdaging. Zonder deze rare situatie was dit niet gebeurd.

Zoals je tot nu toe leest heb ik veel stappen gezet en een groei doorgemaakt op zowel persoonlijk gebied als met It’s about health. Om deze groei door te maken, heb ik af en toe flink buiten mijn comfortzone moeten stappen. De afgelopen maanden heb ik dingen gedaan, die ik eerder niet zou durven. Dit deed ik, omdat er niemand in mijn buurt was die er reacties op kon geven. De stappen die ik heb gezet, hebben mij laten inzien dat je soms gewoon dingen moet doen, ongeacht de mening van anderen. Je weet immers niet hoe het uitpakt en wat voor iets moois je ervoor terugkrijgt. Zo stapte ik aan het begin van de coronatijd buiten mijn comfortzone en vóór de camera om via Facebook live bootcamp trainingen te geven. Toen deze live bootcamp trainingen in mei niet meer nodig waren, kreeg ik een aanbod om échte trainingen te gaan geven. Iets wat ik nu iedere week met plezier doe. Zo zie je maar: je weet nooit wat er buiten die vertrouwde situatie te zien is als je niet een stapje in die richting zet 😉

Genieten op de fiets
Heerlijk meters maken op de fiets!

De afgelopen tijd ben ik ook heel wat andere richtingen op gegaan. Niet met stappen, maar op de fiets 😉 Omdat ik minder tijd aan school kwijt was, had ik de ruimte om grotere afstanden op mijn racefiets af te leggen. Al fietsend ontdekte ik alleen, of met gezelschap, nieuwe stukken van de regio. Dit zorgde er stiekem voor dat ik deze meer ging waarderen. De tijd die ik had om te wielrennen, maakte dat ik kon uitbreiden met de afstanden, veel meters kon maken en uiteindelijk mijn fietsdoel van 80 kilometer kon afstrepen.

Dit heb ik geleerd

Als ik alles wat ik hierboven heb vermeld bij elkaar pak, zie ik dat ik veel geleerd heb. Zo ben ik er meer van bewust dat je niet alles kunt controleren en dat eigenlijk ook niet moet willen. Ik weet nu dat ik het niet nodig heb om calorieën te tellen. Ik heb daarentegen juist meer rustmomenten nodig om mij lekkerder in mijn vel te voelen. Als laatst heb ik geleerd dat het goed is om vaker buiten je comfortzone te stappen en maar te zien hoe het uitpakt. Nooit geschoten is namelijk altijd mis 😉

Ondanks het feit dat de wereld nog steeds te maken heeft met een nare periode, is het belangrijk om voor jezelf stil te staan bij de mooie dingen die deze periode voor jou met zich mee heeft gebracht. Zo had ik nooit verwacht dat het er bij mij toe zou leiden dat ik zou stoppen met het tellen van calorieën. Ik kwam zelfs lekkerder in mijn vel te zitten en ik kon weer tijd in dingen steken die ik graag doe, zoals het schrijven voor mijn blog. Hiernaast kon ik mooie, langere rondes op mijn fiets maken en ben ik een nieuwe baan rijker.

Every day may not be good, but there’s something good in every day.

Nu is het aan jou om de positieve uitkomsten die de situatie met zich mee heeft gebracht op een rijtje te zetten. Ja, we hebben het lastig gehad. Misschien heb je hard doorgewerkt in de zorg of in de supermarkt, maar heb je daar niet meer zelfvertrouwen van gekregen? Misschien kon je je dierbaren familie en vrienden voor een lange tijd niet meer zien en ben je hierdoor nog bewuster geworden van het belang van deze mensen in jouw leven. Of heb je eindelijk weer meer tijd met je eigen gezin door kunnen brengen?

Ik geloof erin dat iedereen ook positieve momenten heeft gehad of inzichten heeft verkregen. Wat voor iets moois heeft de coronatijd jou gebracht? Laat het me hieronder weten 🙂

Liefs!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.