Diner

Italiaanse quinoa met kip

Het is weer de hoogste tijd om de Italiaanse keuken naar voren te halen, want wat hou ik hiervan! Ook deze quinoa maaltijd met kip, groente en een Italiaanse tint was weer geslaagd.

Quinoa eten wij hier thuis eigenlijk nooit als avondeten. Eigenlijk eten we het sowieso niet veel en dat is zo zonde! Het ‘graan zonder gluten’ heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. Wanneer mijn moeder en ik wel water aan de kook brengen om quinoa te koken, is dat vrijwel altijd voor de lunch. We zijn er namelijk dol op om onze salade van goede koolhydraten te voorzien door middel van quinoa, zoals deze quinoa salade met hummus. Ook omdat het zo veelzijdig is.

Toen we laatst weer eens zin hadden in een Italiaanse, makkelijke maaltijd en we nog quinoa in huis hadden, besloten we dat we het ook weleens als diner konden gebruiken. We kookte de quinoa in wat groentebouillon en voegde hier kipfilet en heel veel groente aan toe. Groenten zijn voor ons immers een onmisbaar aspect als het op een avondmaaltijd aankomt.

Maar, ik weet ook dat het kopen van de vele verschillende groente soms lastig of duur kan zijn. Mocht je daarom schrikken van de lijst met ingrediënten hieronder, maak dan gebruik van een zak Italiaanse roerbakgroente uit de supermarkt. Hoewel hier niet precies hetzelfde in zit, is het een goede oplossing. Bovendien bespaart het je ook snij werk, wat deze maaltijd nóg geschikter maakt voor een drukke (werk)dag.

Wel dol op verse groente én op het leuke voorbereidende werk, maar niet op kip? Vervang de kipfilet dan door een vissoort als zalm of garnalen. Heb je je maaltijd het liefst vegetarisch of veganistisch? Vervang de kipfilet dan door plantaardige kipstuckjes of laat het volledig achterwegen en voeg een andere eiwitbron toe.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 250 gram quinoa
 • 300 gram kipfilet
 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • 2 tomaten
 • 15 olijven
 • 1 ui
 • 1 lente-ui
 • 1 teen knoflook
 • 5 gram verse peterselie
 • 15 gram verse basilicum
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 2 blokjes groentebouillon
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Snijd de aubergine, courgette, paprika en tomaten in blokjes. Snijd de olijven in ringetjes. Snijd de ui en lente-ui fijn. Hak de knoflook en snijd de peterselie en basilicum fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
 • Verwarm een scheut olie in een pak en bak de kipfilet rondom bruin.
 • Kook de quinoa, samen met de bouillon, volgens de verpakking.
 • Wanneer de kip rondom bruin is, voeg je de knoflook, ui en lente-ui toe. Bak mee totdat de ui glazig is.
 • Voeg de aubergine, courgette, paprika, tomaten, peterselie, basilicum, paprikapoeder en een snuf peper en zout toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur mee.
 • Giet de quinoa af en meng dit door de groente.
 • Roer de olijven door de quinoa en serveer.

Tip: maak je gerecht helemaal af door er bij het serveren wat feta over te verkruimelen, mhm!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.