Diner

Indiaas gebakken groenten met bloemkoolrijst en tempeh

Poriyal, dat is eigenlijk de beste benaming voor dit recept, maar ik denk dat dan niemand zal begrijpen wat hij of zij kan verwachten, toch? Dus hou ik het bij Indiaas gebakken groenten met bloemkoolrijst en tempeh. Daar wordt het recept namelijk niet minder lekker op 😉

Poriyal is een typische Indiaas gerecht van gefrituurde groenten in een kruidenmelange. Nu weten we dat het frituren van ons eten ons niet naar een gezondere leefstijl gaat brengen. Gelukkig kun je de groenten in dat geval ook goed in de kruiden bakken. Poriyal is snel te bereiden en wordt vervolgens geserveerd met rijst of naan.

Ik koos ervoor om de poriyal te serveren met (bloemkool)rijst. Maar dat niet alleen, ik bereidde er ook tempeh bij. Namens Bumi mocht ik namelijk hun drie verschillende tempeh smaken proberen. Deze week deelde ik mijn mening over de Indiaase tempeh in een IG TV met jullie. In de video ga ik uitgebreid in op het merk Bumi en mijn mening over de ingrediënten, voedingswaarden en de smaak van de tempeh. Maar, na het zien van de video wil je natuurlijk ook graag weten wat je met de tempeh kunt. Nou, veel! En de Indiaase tempeh van Bumi past uitstekend bij Poriyal.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de groente en tempeh met gewone rijst of naan te serveren. En hoewel ik je sterk aanraad om de Indiaase tempeh van Bumi te proberen, kun je deze maaltijd natuurlijk ook met kipfilet of ander vlees bereiden. Ben je na het zien van de IG TV ook zo enthousiast over Bumi? Je kunt de producten kopen bij Ekoplaza, Marqt en bij Bio Planet.

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
 • 600 gram Oosterse roerbakgroente (zoals Indonesische, Chinese of Thaise)
 • 300 gram bloemkoolrijst
 • 1 pak Indiaas gekruide tempeh van Bumi
 • 3 eetlepels Tikka Masala kruidenpasta
 • 1 teen knoflook
 • 5 gram verse koriander
 • ½ citroen
Wat moet je doen?
 • Hak de knoflook en koriander fijn.
 • Verwarm een scheutje olie in een wokpan en bak de kruidenpasta met de knoflook voor 1 minuut.
 • Voeg de roerbakgroente toe en roerbak het geheel voor zo’n 8 minuten.
 • Verwarm in een andere pan de tempeh en bereid de (bloemkool)rijst volgens de verpakking.
 • Voeg de koriander aan de roerbak toe en bak nog even mee tot de tempeh en bloemkoolrijst klaar zijn.
 • Serveer de Indiaase groente roerbak met de rijst en de tempeh. Besprenkel met nog wat verse citroensap en eventueel wat koriander.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

De tempeh is te koop bij Ekoplaza, Marqt en Bio Planet. Ze zijn te herkennen aan de onwijs mooie verpakking 😉

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.