Hotspots

Hotspot Munt #Nijmegen

Deze zomer ging ik een dag naar Nijmegen met mijn vriendinnen. Hoewel het me niet zo veel uitmaakte wat we die dag allemaal zouden doen, wist ik wel heel goed waar ik iets wilde drinken: Munt Saladebar in Nijmegen. Het zal je vast niet verbazen dat ik dit tentje erg leuk vond, anders was je deze blog nu natuurlijk niet aan het lezen 😉 Maar, ben je benieuwd naar mijn ervaring bij Munt Saladebar? Lees dan vooral even door!

Munt Saladebar?

Dat het centrum van Nijmegen erg leuk om te bezoeken is, hoef ik je vast niet meer te vertellen. Maar het centrum van Nijmegen is nog leuker sinds ik een bezoek aan Munt heb gebracht. De ‘saladebar’ biedt veel meer dan alleen salades. Zo kun je er ook terecht voor gezonde lekkernijen, goede bowls, snoepjes, drankjes en sappen en zelfs stampotten. En dat alles is bereid met een passie voor vers, verantwoord en puur eten. De eigenaressen van het tentje zijn er namelijk van overtuigd dat eerlijk en onbewerkt voedsel niet alleen bijdraagt aan een gezonder lichaam, maar ook aan een betere wereld. En laat dat nou net in overeenstemming zijn met mijn eigen opvattingen.

Fijn interieur
Verliefd op het interieur van Munt!

Dat alles bij Munt in het teken staat van een gezonder lichaam en betere aarde, merk je ook wanneer je het pand binnen stapt. De witte en groene kleuren geven je een fijn gevoel en de planten maken het heel vriendelijk. De Bali/tropische stijl die gebruikt is in het interieur geven je een relaxt gevoel waardoor het net lijkt alsof je echt op vakantie bent. Bovendien laten de vele planten en leuke bloemetjes je ook aan al het moois van de aarde denken.

Mijn vriendinnen en ik namen plaats in de binnentuin van het restaurant.

Tijdens het bezoek met mijn vriendinnen besloten we in de binnentuin van het restaurantje te gaan zitten, omdat we hier net wat meer ruimte hadden met een grotere groep. Maar ook binnen heb je fijne plekjes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ‘beneden’ te zitten. Dit is de ruimte waar je in komt als je Munt binnen stapt. Maar je kunt ook een klein trappetje op en tegenover de open keuken plaatsnemen.

Origineel en lekker
Ik nam een Latte Macchiato met havermelk en lavendel en dat was heerlijk!

Nu we het toch over de keuken hebben, is het ook goed om het te hebben over de heerlijke dingen die uit die keuken komen. Zoals ik eerder benoemde kun je bij Munt van alles krijgen. Vrijwel alle gerechten zijn vegetarisch of vegan, maar ook voor de flexitariërs zit er wat tussen. Bovendien staan er leuke gerechten op het menu met verrassende, gezonde ingrediënten. En voor de drankjes is dat niet anders. Denk aan een Latte met lavendel of een mooie roze Latte met bieten. Mocht hetgeen op de kaart toch niet helemaal je ding zijn, kun je zelfs je eigen saladbowl samenstellen!

Goed voor de portemonnee

Hoewel ik erg gelukkig word van alle gerechten en drankjes op de kaart van Munt en ik werkelijk alles zou willen proberen, word ik ook erg blij van de prijzen van de menu items. De porties zijn goed, sommige zelfs echt groot, maar er is geen bedrag hoger als €13,- op de kaart te vinden (mits je je gerecht extra toppings geeft). Dit maakt het niet alleen een erg leuk tentje voor studenten, maar ook voor mensen die eens vaker kennis willen maken met de vegetarische of plantaardige keuken.

Ik wil de hele kaart van Munt Saladebar proeven!

Ik ben verliefd geworden op Munt Saladebar en terwijl ik deze blog schrijf en hierbij af en toe de kaart van het restaurant check, loopt het water me in de mond. Het liefst probeer ik gewoon de hele kaart! Samen met een warme, plantaardige cappuccino en lekkere bowlfood in mijn hand genieten in een bar die je even het gevoel geeft alsof je op Bali bent. Yes please!

Ken jij Munt al? Geloof me, het is een bezoekje aan Nijmegen waard 😉

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.