Nagerecht

Gezondere, zomerse tiramisu met rood fruit

Tiramisu in een ander jasje, dat is deze gezondere variant zeker! Deze zomerse tiramisu met vanille kwark en rood fruit is het perfecte dessert om je warme zomeravonden mee af te sluiten. Heerlijk!

Ik ben dol op tiramisu! Het is, na ijs, mijn favoriete dessert. De romige structuur en de heerlijke smaak van koffie en cacao, ik kan er simpelweg geen genoeg van krijgen. Hoewel ik het jammer vind dat er nog geen gezondere varianten van in de supermarkt liggen, blijft het hierdoor wel een échte guilty pleasure.

Maar, als er iets niet in de supermarkt ligt, betekent het natuurlijk niet dat we het niet zelf kunnen maken. Ik wilde gewoon zelf een gezondere variant op de klassieke tiramisu maken! Maar, door het seizoen en de warme dagen van de afgelopen tijd, had ik meer zin in een wat frisser dessert. Een zomerse tiramisu met rood fruit leek me de beste optie.

En dat was het ook zeker! De schaal tiramisu werd steeds leger toen mijn opa en oma hier kwamen eten. Iedereen vond hem heerlijk. Mijn moeder besloot het laatste stuk te bewaren en stapte met een fijne gedachte in bed die avond, want: het restje zou haar ontbijt worden. Ja, echt! Zo lekker en verantwoord is hij!

Dit dessert is ideaal om te maken wanneer je vrienden of familie te eten krijgt. Maak hem in de ochtend, zodat hij goed kan opstijven in de koelkast en je het diner op een geweldige manier afsluit. Ik kan niet wachten om hem over een tijdje ook te maken met koffie en cacao, stay tuned!

Wat heb je nodig voor 10-12 porties?
  • 1 kg optimel vanille kwark
  • Zo’n 36 lange vingers
  • 2 eetlepels frambozen/aardbeien jam
  • 250 gram blauwe bessen
  • 100 gram aardbeien
  • Handje kokossnippers
Wat moet je doen?
  • Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal.
  • Zo moet de tiramisu er ongeveer uitzien voor je de bovenste laag kwark aanbrengt.

    Verdeel 500 gram vanille kwark over de lange vingers. Zorg dat de kwark egaal verdeeld is.

  • Verdeel twee eetlepels jam over de laag met kwark.
  • Leg de overige lange vingers over de laag met kwark.
  • Verdeel nog eens 500 gram vanille kwark egaal over de bovenste laag lange vingers. Zet de schaal voor 4 uur in de koelkast, zodat de tiramisu goed kan opstijven.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze door de helft. Verdeel de aardbeien en blauwe bessen over de opgesteven tiramisu.
  • Bestrooi met een handje kokossnippers en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.