Workouts voor thuis

25-minute leg workout

Kort maar krachtig, soms is dat alles wat je zoekt in een workout, vooral wanneer je je focust op één spiergroep. Deze workout laat je hartslag met een paar oefeningen flink stijgen en je benen branden.

Nu ik twee keer in de week een BBB-training geef (buik, benen, billen), komen er heel wat oefeningen voor deze spiergroepen voorbij. Zelf vind ik dit de leukste spiergroepen om te trainen en haal ik ook veel plezier uit het samenstellen en geven van deze workouts. Vooral wanneer deze workout heel goed uitpakt.

Dat laatste was afgelopen maandag het geval. Het rondje waarop we op onze benen en billen gingen focussen, bracht de hartslag goed omhoog en beviel erg goed bij de leden. Hoewel ik van te voren dacht dat hij wel mee zou vallen, kwam ik er tijdens het cirquit achter dat dit toch wel écht een lekkere, pittige sessie is.

Omdat de leden en ik zo enthousiast waren en er wat veranderingen in mijn planning voor It’s about health plaatsvonden, was het het ideale moment om deze workout direct uit te werken. Ik kan niet wachten om te horen wat jullie van deze 25 minuten durende workout vinden!

De workout:

De volgende oefeningen doe je in totaal drie keer. Gedurende de eerste ronde doe je iedere oefening voor 30 seconden met 10 seconden rust tussen de oefeningen. Tijdens ronde twee doe je iedere oefening voor 45 seconden en neem je 15 seconden rust. Als laatst doe je iedere oefening voor 60 seconden en heb je 20 seconden rust. Na iedere volledige ronde neem je een pauze van zo’n 1 tot 2 minuten.

  • Jumpsquat
    Ga in een squat houding staan, spring omhoog en land weer in een squat.
  • Cursty lunge
    Sta rechtop, zet een grote stap schuin achteruit waarbij je in een lunge zakt met je benen in een hoek van 90 °C. Duw jezelf weer omhoog en herhaal voor de andere kant.
  • Squat with heel touch
    Zet je voeten op schouderbreedte en zak in een squat. Kom omhoog en breng wanneer je boven bent je linkerhand naar de rechtervoet door je been omhoog te brengen. Herhaal voor de andere kant.
  • Deadlift
    Zorg dat je stabiel staat en licht door je knieën gebogen bent. Breng je linkerhand naar de grond, terwijl je rechterbeen diagonaal naar achteren omhoog gaat. Herhaal voor de andere kant.
  • Donkey kick links
    Ga op je handen en knieën, zet je handen hierbij even breed als je schouders en je knieën op heuphoogte. Breng nu je been omhoog en houd hem hierbij gebogen in een hoek van 90 °C.
  • Donkey kick rechts
    Zie de uitleg hierboven.
  • Wall sit
    Ga met je rug tegen een muur staan. Zak in een squat waarbij je benen in een hoek van 90 °C zijn. Houd de squat houding vast en duw je rug goed tegen de muur.

Heel veel succes!

Wil je een beter beeld krijgen van de oefeningen? In deze Instagram post komen de oefeningen in een vogelvlucht voorbij.

Heb je de workout voltooid? Deel je post-workout selfie via Facebook/Instagram en laat weten wat je ervan vond ?

Klik hier voor meer workout inspiratie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.