Persoonlijk

Update FullCharge #3

Er is weer een maand voorbij en dat betekent dat het ook een maand geleden is sinds ik mijn laatste update over mijn FullCharge avontuur heb gedeeld. Ook in de maand september heb ik natuurlijk niet stil gezeten en heb ik stappen gemaakt naar een gelukkigere versie van mezelf. Benieuwd hoe deze maand eruit zag?

Mocht je voor je deze blog leest nog willen weten waarom ik het FullCharge programma volg of ben je benieuwd hoe de eerste en tweede maand van dit avontuur verliepen? Dan raad ik je zeker aan om deze eerst te lezen 🙂 En lees goed, want onderaan vind je een leuke kortingscode zodat ook jij aan de slag kunt!

Challenge 5: 15 minuten rechargen

Waar de vierde challenge in het teken stond van beweging, draaide challenge nummer vijf om rust. We kregen de opdracht om iedere dag minimaal vijftien minuten te rechargen en even los te koppelen van het drukke leven. Dit betekende dat we iets moesten doen waarbij we geen nieuwe informatie opnamen. Lekker lezen, door Instagram scrollen of tv kijken waren hierbij dus geen optie, want ook hier neem je nieuwe informatie bij op. ‘Activiteiten’ die wel goed bij deze opdracht pasten, waren dingen als mediteren, wandelen of een bad nemen. Bovendien hoefde je dit niet 15 minuten achter elkaar te doen, maar mocht je het bijvoorbeeld ook opsplitsen in drie keer vijf minuten.

Hoe zorgde ik voor rust?
Ook af en toe een koffietje buiten huis met een vriendin zie ik als een recharge momentje 🙂

Je raadt vast dat de ongeschikte voorbeelden die ik hierboven noemde de dingen zijn waar ik direct aan dacht toen ik de uitleg van de challenge las. Helaas Nannique, je moet iets anders bedenken. Ik vind het heerlijk om mijn dag af te sluiten met een aflevering van een leuke serie of met wat rondkijken op mijn socials. Gedurende deze twee weken leerde ik om andere momenten van ontspanning te vinden. Wandelen met Willem deed ik altijd al graag, maar zag ik nu nog meer als een moment om te ontsnappen uit de drukte. Hetzelfde geldt voor sporten. Maar ook het bijwerken van mijn journal, het doen van een maskertje of even knuffelen met Willem voegde zich aan dit lijstje toe. Mediteren heb ik in deze twee weken nog een kans gegeven, maar dat blijft toch echt niks voor mij. Gelukkig draait het bij FullCharge ook om het vinden van wat werkt voor jou en was er niemand die me verplichte om dit wel te doen.

Challenge 6: schrijf drie dingen op waar je dankbaar voor bent

Kleine momenten en overwinningen vieren, dat was de opdracht die in de zesde challenge centraal stond. Gedurende twee weken moesten we iedere dag drie dingen opschrijven waar we dankbaar voor waren. Beloning leidt namelijk tot motivatie en door dankbaar te zijn, kun je jezelf soms een klein compliment geven en krijg je weer een portie zelfvertrouwen. De drie zaken moesten we overigens in de app invullen, zodat je daarna direct op de button ‘challenge voltooid’ kon klikken.

Welk effect had deze challenge?

Toen ik nog in behandeling bij mijn psycholoog was, kreeg ik ook eens de opdracht om iedere dag stil te staan bij drie dingen waar ik die dag dankbaar voor was en deze op te schrijven. Toen merkte ik al dat dat eigenlijk heel fijn is, maar toch zette ik dit niet door. Gelukkig heeft deze challenge daar verandering in gebracht. Het is goed om iedere dag stil te staan bij de dingen die jouw dag hebben gemaakt. Door dit op te schrijven, merk ik dat ik automatisch een klein vleugje geluk krijg. En denk maar niet dat het iedere dag makkelijk was om op die drie dingen te komen, soms moest ik écht lang nadenken. Maar, dat nadenken liet me wel geluksmomentjes in kleine dingen vinden.

Omdat ik merkte dat ik het opschrijven van drie dingen waarvoor ik dankbaar ben erg fijn vind, heb ik nu voor iedere dag in mijn bullet journal een plekje gereserveerd waar ik ze op kan schrijven. Zo blijf ik mezelf motiveren. Bovendien heb ik nu regelmatig gedurende de dag een momentje waarop ik tegen mezelf zeg ‘dit ga ik vanavond opschrijven!’ en dat is heel fijn!

Challenge 7: eat the rainbow

Omdat de zevende uitdaging alweer bijna klaar is, neem ik die ook mee in deze update. Deze challenge is namelijk te leuk om uit te stellen naar volgende maand: eet de regenboog! De dagelijkse opdracht? Aan iedere maaltijd groente of fruit toevoegen. Niet alleen omdat dit gezond is, ook om nieuwe fruit- en groentesoorten te ontdekken en verschillende manieren te vinden om deze voedingsmiddelen te eten.

Eet ik alle kleuren van de regenboog?
Ontbijten zonder fruit? Nee dank je!

Ik moet eerlijk zeggen dat het eten van groente en fruit voor mij vanzelfsprekend is. Mijn ‘snoepjes’ zijn vaak druiven of cherry tomaatjes en mijn tussendoortjes zijn over het algemeen fruit. Echter, ik weet heel goed dat het toevoegen van groente aan mijn maaltijden op dagen dat ik naar school ga, een stuk lastiger is. Gelukkig heb ik daar nu goed mee kunnen oefenen en voeg ik nu graag wat sla of komkommer toe op mijn boterham/rijstwafel of neem ik wat extra tomaatjes.

Uiteindelijk eet ik bij vier of vijf maaltijden (afhankelijk van hoe de dag loopt) verse groente of fruit. Bij mijn laatste avondsnack ligt het aan het feit of ik sport of niet. Op de avonden dat ik sport, eet ik mijn toetje na mijn workout en voeg ik hier wat fruit zoals bessen aan toe. Wanneer dit niet het geval is, neem ik wat gedroogd fruit bij mijn laatste tussendoortje. Denk hierbij aan abrikozen, vijgen of pruimen. Hoewel dit heel goed gaat, mag ik misschien nog wel wat meer variëren in de verschillende soorten groente en fruit die ik eet.

En verder…

De maand september ging dus weer lekker en ik heb weer mooie stappen gezet richting de top van de berg! De overige vier challenges ben ik overigens niet vergeten en houd ik nog steeds dagelijks bij in mijn bullet journal. Hierdoor merk ik dat ik mezelf bewust iedere dag even afvraag of ik naast alle to-do punten ook goed voor mezelf heb gezorgd. Bovendien leer ik steeds beter dat het oké is om te doen wat voor jou werkt, iets waar ik lang mee in de knoop het gezeten.

Ik ben helemaal klaar voor de laatste twee maanden van dit avontuur! Heb jij ook interesse in het volgen van het FullCharge programma om een betere, gelukkigere versie van jezelf te worden? Gebruik dan de code ‘NANNIQUE10’ en werk naar jouw top van de berg 🙂

Veel liefs!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.