Drankjes

Makkelijke, vegan golden milk

Een kurkuma latte, ook wel bekent als Golden Milk. En die naam belooft wat, maar geloof me: de naam past helemaal bij het drankje! Niet alleen de kleur, maar ook de smaak is van goud!

Een tijdje terug kreeg ik van Royal Green een pakket met verschillende soorten honing, hun Rice & Coconut melk en winterse theeën. Met dit mooie pakket mocht ik aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe recepten. Toen ik hoorde en zag dat de Golden Turmeric Chai thee in het pakket zat, wist ik direct dat ik de keuken in zou duiken voor zo’n heerlijke golden milk. Ik ben namelijk ook dol op een Chai Latte in de herfst en winter! Bovendien had de Turmeric Chai in 2019 de Great Taste award gewonnen, dus dat móést wel goed uitpakken.

Geelwortel (kurkuma), kaneel, zoethout, venkel, gember, kruidnagel, kardemom, zwarte peper en appel, dat zijn de ingrediënten die gemixt zijn tot een heerlijke thee. Deze kruidenmix in combinatie met de licht zoete rijst-kokosmelk, maakt een overheerlijke drankje. Het drinken van golden milk in de winter warmt je weer helemaal op. En ik lieg niet als ik zeg dat het drinken van deze golden milk mij zelfs een geluksmomentje geeft. Ik ben er dol op en zelfs mijn moeder smeekt me af en toe om het voor haar te maken.

Naast het feit dat het maken en drinken van dit drankje mij onwijs gelukkig maakte, kwam daar nog iets bovenop. Het onderstaande recept en de foto’s staan inmiddels namelijk gedrukt op papier en gaan gedurende de maand oktober mee met alle bestellingen die bij The Green Chapter geplaatst worden. Hoe tof is dat? Dit betekent dat je deze kurkuma latte wel moet proberen, toch?

Wat heb je nodig voor 2 personen?
Wat moet je doen?
  • Giet de melk in een pannetje en hang de twee theezakjes erin.
  • Breng de melk aan de kook. Roer regelmatig door de melk om te voorkomen dat het aanbrandt.
  • Haal de golden milk van het vuur zodra deze kookt en verdeel het drankje over twee mokken.
  • Doe in iedere mok een theelepel maple syrup of honing en roer dit door het drankje heen.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto 🙂

Oh, en in dit geval: laat het me ook weten als jij een kaartje krijgt met dit recept bij jouw bestelling bij The Green Chapter 😉

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.