Diner,  Lunch

Herfstsalade met appel, peer en geitenkaas

Een salade alleen voor de zomer? Echt niet! Wat mijn betreft kan een salade altijd, mits je met ingrediënten passend bij het seizoen werkt. In oktober zien we dus graag een herfstsalade en hoe kan dat nou beter dan met appel en peer?

Hoewel appels en peren in Nederland het hele jaar door te verkrijgen zijn, vallen ze onder de fruitsoorten die in de herfst op hun best zijn. En dat is eigenlijk maar goed ook, want met de koudere temperaturen hebben we toch stiekem wel zin in een heerlijke apple crumble of stoofpeertjes. Die zijn natuurlijk nog lekkerder wanneer je een goede, sappige appel of peer gebruikt.

Mocht je nu twijfelen over het feit dat je fruit in je salade gebruikt, wil ik die twijfels even bij je weghalen. Voorheen moest ik hier namelijk ook echt niet aandenken, maar toen ik deze salade met biet en mandarijn maakte, was ik om. Het is heerlijk om het zoete van het fruit te combineren met hartigere aspecten. Het levert écht extra smaak en maakt je salade helemaal af. In deze salade zijn de rucola, geitenkaas en pitten voornamelijk de ingrediënten die voor deze hartige kant zorgen.

Als laatst heb ik ervoor gekozen om de salade vegetarisch te maken, omdat ik voornamelijk vegetarische maaltijden eten. Eet jij liever plantaardig? Vervang dan de geitenkaas door een veganistische variant of maak gebruik van olijven of kappertjes. Dan kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat je liever wél vlees eet of manlief thuis tevreden moet stellen 😉 Verrijk in dat geval je salade met gebakken spekblokjes.

Tijd om ons gedurende de koudere dagen te vullen met een gezonde, vullende maaltijd die een daadwerkelijke vitamine boost is!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 100 gram rucola melange
 • 1 appel
 • 1 peer
 • 100 gram geitenkaas
 • Handje walnoten
 • Handje rozijnen
 • 2-3 eetlepels balsamicoazijn
 • 2 eetlepels pittenmix
Wat moet je doen?
 • Snijd de appel en peer in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
 • Doe de rucola, appel, peer, walnoten, rozijnen en pittenmix in een grote kom en mix goed door.
 • Voeg 2 tot 3 eetlepels balsamicoazijn toe en mix nogmaals.
 • Verdeel de salade over twee borden en verdeel de geitenkaas bovenop de salade.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.