Diner,  Lunch

Libanese wrap met spinazie en feta

Een lunch die gaat vervelen of gebrek aan inspiratie voor een lekkere lunch, ik weet er alles van! Gelukkig kreeg ik laatst het idee om een Libanese wrap op een heerlijke, vegetarische manier te vullen met spinazie en feta. Zoet en hartig komt helemaal samen in deze lunch!

Eigenlijk is deze lunch voortgekomen uit een heleboel restjes. Thuis hadden we nog twee Libanese platbroden over en gezien ik niet graag eten weggooi, had ik mezelf van te voren voorgenomen om deze platbroden tot een lekkere lunch te toveren. Samen met de laatste ui uit de kast, de overgebleven rozijnen van een baksel en de tomaatjes die mij aan zaten te kijken, was die missie goed geslaagd.

Als ‘sla’ voor deze wrap gebruikte ik spinazie. Van kinds af aan staat deze bladgroente al hoog in mijn lijstje van favoriete groenten, maar hier thuis eten wij het eigenlijk alleen gekookt. Omdat ik het zo lekker vind, heb ik mezelf voorgenomen om spinazie vaker te verwerken in mijn maaltijden. De groente is namelijk heel lekker in een salade, een smoothie of zoals hier, als basis voor een wrap.

Waar ik minder fan van ben, zijn kant-en-klare sausjes etc. Hoewel ze echt wel lekker kunnen zijn, ben ik er een aantal jaar geleden achter gekomen dat eigen gemaakte sausjes en spreads nóg lekkerder zijn. Voor dit gerecht maakte ik dan ook een eigen dressing. Moeilijk? Nee hoor! Slechts drie drie ingrediënten en een beetje peper en zout mengen en voila!

Nu maakte ik deze wraps van Libanees platbrood als lunch, maar je kunt ze natuurlijk voor het avondeten bereiden. Bovendien kun je de wraps naast vegetarisch ook plantaardig maken door de feta te vervangen voor een plantaardige variant en ahornsiroop te gebruiken in plaats van honing. Heb je de wraps liever wel met vlees? Voeg dan gebakken spekjes toe of gerookte zalm. Genieten!

Wat heb je nodig voor 2 wraps?
 • 2 Libanese platbroden
 • 125 gram spinazie
 • 150 gram cherry tomaatjes
 • 1 kleine rode ui
 • 15 gram amandelen
 • 50 gram feta
 • Handje rozijnen
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Snipper de ui en halveer de cherry tomaatjes. Meng de mosterd, olijfolie, honing en een snuf peper en zout tot een dressing.
 • Meng de spinazie, rozijnen, tomaat, ui en amandelen met de dressing tot een salade.
 • Bak de platbroden 20 seconden in een grillpan.
 • Verdeel de salade over de platbroden.
 • Verbrokkel de feta over de platbroden.
 • Rol de platbroden op als wraps en steek ze vast met een saté prikker.

Heb je de smaak te pakken en wil je meer wrap inspiratie? Probeer dan eens deze wrap met gegrilde kipfilet en hummus of deze caesar wrap!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.