Mind,  Overig

Review FullCharge programma

In juni dit jaar kreeg ik een mail van de eigenaren van FullCharge met de vraag of ik het vijf maanden durende programma van FullCharge uit wilde proberen. Je raadt vast dat ik niet lang over het antwoord na hoefde te denken, want werken aan je geluk, dat wil toch iedereen? Dezelfde maand nog stapte ik in het avontuur die tot twee weken geleden duurde. Vandaag is het moment dat ik met jullie kan terugkijken op het gehele proces en mijn ervaring over het FullCharge programma in deze review kan delen.

Na 149 dagen is het tijd om afscheid te nemen van deze fijne app.

Terwijl ik deze blog ga typen, kan ik gewoon niet geloven dat de vijf maanden al voorbij zijn. Na vijf maanden, 149 dagen, hoef ik opeens niet meer in de app te kijken om een informatieve les te lezen of mijn challenge van de dag af te vinken. Ook de maandelijkste FullCharge updates zijn voorbij, een blog die ik wel heel leuk vond om te schrijven. Maar, nu ik ‘op de top van de berg’ sta met een rugzak vol nieuwe ervaringen, kan ik jullie alles over het programma vertellen en jullie vragen beantwoorden. Laten we dan ook maar gewoon beginnen!

Omdat ik in mijn eerste blog over FullCharge al uitgebreid inging op het bedrijf en het programma, houd ik het in deze blog bij de belangrijkste punten.

Over het FullCharge programma

FullCharge is een bedrijf dat in 2018 is opgestart door Jordy en Estrella van Toor. Een bedrijf waarmee ze zoveel mogelijk millenials willen helpen om meer balans, rust, positiviteit en zelfvertrouwen te geven. Met het progamma werk je naar een gelukkigere jij, waarmee je ook andere gelukkig maakt. Het avontuur is dan ook vooral bedoeld voor mensen die hoge eisen aan zichzelf stellen, het lastig vinden om rustmomenten in te plannen, lastig dingen van zich af kunnen zetten en het moeilijk vinden om op een goede manier voor zichzelf te zorgen.

Belangrijk om te weten is dat wanneer je met het programma start, er niet van je verwacht wordt dat je alles in je leven direct veranderd. Iedere veertien dagen ga je aan de slag met een nieuwe challenge om zo nieuwe routines in te bouwen die zorgen voor geluk, tevredenheid en zelfvertrouwen. Lukt het je een dag niet om aan de challenge te houden? Geen probleem! Morgen is er namelijk weer een dag.

Naast deze challenges staat er iedere dag een makkelijke les voor je klaar om te lezen. Soms moet je hier vragen voor beantwoorden, soms zit er een praktische oefening bij en op andere dagen is het alleen lezen. Hiernaast krijg je ook een coach die je iedere dag feedback geeft op de beantwoorde vragen en je progressie bijhoudt. Deze coach kun je overigens ook iedere dag bereiken voor vragen of ter motivatie. Dit alles vind je in de simpele, maar mooie app van het bedrijf.

Wat waren mijn verwachtingen vooraf?

De insteek van het programma klinkt geweldig, toch? Voor iemand die zich volledig kan herkennen in de ‘kenmerken’ waarvoor dit programma is bedoeld in ieder geval wel. Toch wist ik vooraf niet goed wat ik moest verwachten. Wat voor een challenges zouden we krijgen? Zou ik wel tijd voor het programma hebben? Hoeveel tijd zou het me überhaupt per dag kosten? Wat als ik er met de pet naast zou gooien? Je hoort het al: ik piekerde direct en twijfelde al voor de start aan mezelf. Toen ik dit besef kreeg dacht ik ‘nee Nannique, je gaat dit over je heen laten komen en voor jezelf doen!’ Jezelf ontwikkelen en het dagelijks leren van nieuwe dingen vind namelijk niet alleen belangrijk, ik vind het ook erg leuk!

Hoe vond ik de challenges?
Iedere veertien dagen staat er een nieuwe, leuke challenge voor je klaar.

Dat je kunt leren en ontwikkelen aan de hand van challenges is natuurlijk nóg leuker! In totaal zijn er gedurende de vijf maanden tien challenges aan bod gekomen. Wat alle challenges precies inhielden, kun je terug lezen in de maandelijkse updates. Maar, met welke challenge je ook bezig bent, je kunt hem naar je eigen wens invullen. Zo voegde ik bijvoorbeeld het opmaken van mijn bed toe aan mijn ochtendroutine, terwijl een ander misschien koos voor het maken van een wandeling. Omdat je de challenges eigen kan maken, houd je het voor jezelf leuk en uitdagend. Jij weet namelijk waar je aan wil werken. Waar een challenge in het begin misschien niet bij jou lijkt te passen, wordt het uiteindelijk een nieuwe gewoonte op een manier die wel bij jou aansluit. Zo creëer je je eigen gelukkige, gezonde leefstijl.

Wat vond ik van de begeleiding?

Naast de veertiendaagse challenges heb je, zoals ik eerder aangaf, gedurende het FullCharge avontuur ook een coach die je dagelijks kunt bereiken. Persoonlijk heb ik hier niet heel veel gebruik van gemaakt, omdat het volgen van het programma erg goed ging. Maar wanneer ik wel contact zocht met mijn coach kwamen er bruikbare tips naar voren en kreeg ik weer inspiratie. Zo heb ik eens tips gevraagd voor het vele piekeren om makkelijker in slaap te vallen. Bovendien ontvang je iedere dag feedback op de antwoorden die je geeft op de vragen. In deze feedback krijgg je complimentjes, die voor mij motiverend waren, maar ook tips ter aanvulling op je antwoord. Ik vond het ook erg fijn om te weten dat ik iemand raad kon vragen wanneer ik een vraag had of inspiratie en motivatie miste.

Wat heeft het programma mij gegeven?
Doormiddel van dit zelfgemaakte schema in mijn bullet journal, vraag ik me iedere dag af of ik goed voor mezelf heb gezorgd.

Na vijf maanden, tien challenges, 149 lessen, een aantal praktische opdrachten en gesprekken met mijn coach, kan ik zeggen dat het volgen van het FullCharge programma mij veel moois heeft opgeleverd. Allereerst kan ik nu een stuk milder voor mijzelf zijn en keuzes maken waar ik gelukkig van word of af en toe een stapje terugzetten als ik te veel op mijn vork neem. Dit zorgt ervoor dat ik nu een rustiger hoofd heb. Hiernaast vraag ik mijzelf nu iedere dag bewust af of ik, zowel lichamelijk als mentaal, goed voor mezelf heb gezorgd die dag. Heb ik beweging gehad? Heb ik rust gehad? En heb ik mezelf goed verzorgd qua voeding en vocht? Voorheen merkte ik weleens dat mijn lichaam om bepaalde dingen vroeg, maar deed ik hier niks mee. Nu vraag ik mezelf gedurende de dag af of ik mijn lichaam ook goed verzorg. Zo drink ik nu standaard twee liter water per dag en voeg ik ook groente aan mijn lunch toe. Ik heb dan ook zeker beter naar mijn lichaam leren luisteren doormiddel van het programma.

Raad ik FullCharge aan?

Graag zou ik deze review willen afsluiten met de twee vragen die ik het meest gesteld kreeg: raad ik het volgen van een programma aan en is het het geld waard? Het zal je na het lezen van deze blog vast niet verbazen dat mijn antwoord op beide vragen ‘ja’ is. Bij het ‘oude’ programma dat ik heb gevolgd had ik nog graag willen zeggen dat het er erg aan ligt van waar je komt. Wanneer je, zoals mij, al gezond probeert te leven, kunnenbepaalde challenges namelijk al vanzelf sprekend zijn. Gelukkig kun je nu uit vier verschillende programma’s kiezen en kun je aan hetgeen werken wat jij wil ontwikkelen. Zo maak je je avontuur nog persoonlijker, kun je je doelen behalen en investeer je in een betere, gelukkigere versie van jezelf.

Ik ben dol gelukkig met de kennis en ervaringen die ik heb opgedaan gedurende het avontuur van FullCharge. De ‘nieuwe’, bewustere ik bevalt me erg goed. Maar, ik gun het jullie natuurlijk ook van harte om jezelf te ontwikkelen naar een gezonder, bewuster persoon met meer zelfvertrouwen. Daarom mag ik namens FullCharge een korting van 10% geven die wordt berekend als je de code ‘NANNIQUE10’ gebruikt. Zo kun jij naar jouw top van de berg toe!

Mocht je nog vragen hebben over mijn avontuur van de afgelopen vijf maanden waarin ik dit programma volgde, stuur deze dan gerust!

Liefs!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.