Diner

Kerstboompizza met pesto

Ieder jaar steken we uren in het vinden van hét perfecte kerstmenu. Maar wat nou als ik je vertel dat die zoektocht helemaal niet zo lastig hoeft te zijn, je serveert gewoon pizza! Met deze kerstboompizza met pesto maak je iedereen blij én hij staat hartstikke leuk op de kersttafel. 

Pizza eten met kerst klinkt wellicht wat gek in de oren, maar als we beter gaan nadenken, is het eigenlijk een geweldige oplossing. Er zijn immers maar weinig mensen die niet van pizza houden, kinderen vinden het geweldig om te eten én het vraagt geen lange bereidingstijd. Bovendien kun je hem zo beleggen dat hij helemaal naar de smaak van jouw gasten wordt gemaakt.

Ondanks kerst er dit jaar dus anders uit zal zien nu we maar drie gasten thuis mogen ontvangen, betekent dat niet dat het dit jaar minder leuk hoeft te zijn. Kinderen zullen het leuk vinden om de pizza te beleggen en vervolgens dit mooie resultaat te zien (volwassenen overigens ook 😉 ). 

Nu hoef je natuurlijk niet per se deze kerstboompizza als hoofdgerecht te serveren, hij is ook ideaal als bijgerecht. Door de gedraaide ‘takken’ van de kerstboom/pizza kunnen je gasten heel makkelijk een tak van de pizza afbreken en zo bij de rest van de gerechten eten. Zorg bijvoorbeeld voor een lekkere kerst salade of een stukje vlees/vis voor erbij. 

Ik koos ervoor om de pizza met groene pesto te beleggen, omdat groen natuurlijk past bij een kerstboom. Samen met de olijven, rode ui en kaas werd het een heerlijk gerecht. Mocht jij de pizza liever met tomatensaus willen beleggen, is dit natuurlijk ook mogen. Daarbij komt dat je deze lekkere kerstboom niet alleen met Kerstmis op tafel hoeft te zetten. Je kunt ook nu vast in de stemming komen of na kerst nog even nagenieten 😉

Wat heb je nodig voor 1 pizza?
 • 2 rollen pizzadeeg
 • 1 pot pesto á 190 gram (of maak je eigen pesto)
 • 15 groene olijven
 • 1 rode ui
 • Geraspte belegen kaas
 • 4 takjes tijm
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Snipper de ui, snijd de olijven in plakjes en rits de blaadjes tijm van de takjes.
 • Rol één rol pizzadeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de pesto over het deeg. Verdeel ook de olijven en rode ui over de pizza. Bestrooi de pizza als laatst met de geraspte kaas, de tijm en een snuf peper en zout.
 • Rol de andere rol pizzadeeg uit en leg deze bovenop de belegde pizza.
 • Snijd een kerstboom uit het deeg. Tip: gooi de afgesneden stukken niet weg, maar leg deze op een andere bakplaat en bak deze mee.
 • Snijd nu in de zijkanten van de kerstboom repen van zo’n 2 centimeter dik en laat in het midden een ‘stam’ over.
 • Trek de repen een klein beetje uit en draai twee keer om.
 • Plaats de kerstboompizza voor 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.