Workouts voor thuis

Buikspierkwartier voor thuis

Het is 10 februari en de lockdown in Nederland is opnieuw verlengd. Dit betekent onder andere dat de sportscholen nog wat langer dicht blijven en dat veel trainingen in groepsverband niet door kunnen gaan. Toch hoeft dit geen reden te zijn om niet te sporten en kun je thuis veel doen om fit te blijven. Zo ook met dit krachtige buikspierkwartier die je gewoon thuis, in de woonkamer, kan doen.

Vooral wanneer we kijken naar onze buikspieren, onderdeel van onze core, is het belangrijk om deze te blijven trainen tijdens de lockdown. Het hebben van een goede core stability is niet alleen belangrijk wanneer je graag sport, ook in het dagelijks leven helpen onze buikspieren ons een handje. Zo zorgen ze er onder andere voor dat krachten van ons bovenlichaam naar ons onderlichaam worden overgebracht en andersom. Maar, je gebruikt ze ook als je wandelt, staat en zelfs zit. Je buikspieren houden je bovenlichaam namelijk recht. Als je het dus heel simpel bekijkt, staat onze core bijna iedere minuut van de dag aan.

Of je nu alvast aan het werk bent voor jouw summer body voor wanneer we weer op vakantie kunnen, je het belangrijk vind om je buikspieren te versterken of als je je verveeld en de motivatie om te sporten een beetje kwijt bent, dit buikspierkwartier is een ideale oplossing! Nee, je hoeft niet te springen en dus is het storen van je huisgenoten of buren geen excuus. En nee, je hebt ook geen gewichtjes of andere materialen nodig. Je kunt deze workout gemakkelijk in je quarantaine routine opnemen. Als de sportscholen binnenkort weer open zijn en we weer volop mogen trainen, weet ik wie iedereen omverblaast 😉

De workout:

Het buikspierkwartier bestaat uit een cirquitje van slechts vijf, simpele oefeningen. Iedere oefening doe je voor 40 seconden met 20 seconden rust tussendoor. Voltooi het hele cirquitje, neem een minuut rust en herhaal hem nog 2 keer. Wil je een beter beeld krijgen van de oefeningen? In deze Instagram Post komen de oefeningen in een vogelvlucht voorbij. Veel succes!

 1. Plank with leg lift
  Kom in een plank positie op je ellebogen en tenen, houd je heupen recht en stabiel. Til je linkervoet een klein stukje van de grond, plaats hem terug en doe hetzelfde voor de rechterkant.
 2. Sit-up
  Ga liggen op je rug en zet je voeten gebogen op de grond. Kruis je armen voor je borst of hou ze achter je hoofd. Kom met je bovenlichaam volledig omhoog en laat jezelf weer terugzakken tot je weer op de grond ligt.
 3. Toe touch crunch
  Ga liggen op je rug en breng je benen gestrekt omhoog. Strek je armen in de lucht en probeer je tenen aan te tikken door je schouderbladen van de grond te tillen.
 4. Starfish crunch
  Zorg opnieuw dat je op je rug ligt, maar nu in een soort kruis (zeester) waarbij je benen en armen uit elkaar zijn. Breng diagonaal je hand naar voet door ze gestrekt omhoog te tillen.
 5. bicycle kick
  Ook voor deze laatste oefening blijf je op je rug liggen. Leg je handen onder je billen en breng je rechterknie richting je borst, terwijl je je linkerbeen gestrekt boven de grond houdt. Wissel om, alsof je fietst, en houd je benen zo laag mogelijk boven de grond.

3x het cirquitje voltooid? Topper! Zo simpel kan het zijn om fit te blijven.

Wil je ook andere spieren in je lichaam aan het werk zetten? Gelukkig kun je op mijn site meerdere workouts voor thuis vinden!

Heb je de workout geprobeerd? Deel je post-workout selfie of ervaring via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.