Overig

Terugblikken op februari

Het einde van februari nadert, een maand die op vele vlakken uitersten liet zien. Zo gingen we van sneeuw en schaatsen over naar een lentegevoel met 18 °C. Ook wisselde voor mij extreem drukke weken zich af met rustigere weken. Kortom, het is weer een goed moment om terug te blikken op februari.

Easy begin

Januari eindigde met twee weken tentamens. Hoewel ik niet veel tentamens had, was deze periode wel vermoeiend en zwaar. Ik was dan ook erg blij dat de eerste week in februari een lesvrije week was. Ik plande zo veel mogelijk rust en leuke dingen, zodat ik mijn gedachten echt even ergens anders op kon focussen. Zo kwam Linne op bezoek en wandelde ik door Zutphen met een vriendinnetje. Tegelijkertijd was deze lesvrije week wel het moment waarop mijn werk weer drukker zou worden. Sinds september werk ik als student assistent voor mijn opleiding en begeleid ik eerstejaars studenten bij het organiseren van hun eerste evenementen. Waar ik vorige periode geen klas had, zou ik in de nieuwe periode met een nieuwe, onbekende klas starten.

Rust? Waar?

De tweede week van februari was de eerste week van de nieuwe schoolperiode. Mijn eigen lessen en huiswerk wisselde zich af met mijn (bel)afspraken voor werk en mijn werkzaamheden voor mijn blog en bedrijven. Ik ging deze week maar door en door en ik leefde echt naar het moment waarop ik mijn laptop dicht kon klappen en kon gaan Netflixen. Hoewel ik van te voren wist dat deze week heftig kon gaan worden, had ik niet verwacht dat het mij emotioneel ook zo veel zou doen. Mijn (vaak) optimistische instelling was ver te zoeken en ik zat minder lekker in mijn vel. Het weekend van Valentijnsdag besloot ik weer voor mezelf te kiezen, mijn pessimistische gedachten weer positief te maken én de nieuwe week te rocken.

Een dik pak sneeuw
Sneeuw kan simpele plekken al zo mooi maken.

Wat mij die zelfde week wel blij maakte, was de mooiheid van Nederland onder een dikke laag sneeuw. Nee, ik ben écht geen kou- en sneeuwliefhebber, maar het ziet er toch wel altijd magisch uit. Het enthousiasme van velen mensen maakte mij zó gelukkig en ik heb het gevoel dat deze week iets was wat we in Nederland nodig hadden. Even draaide het niet om corona, maar om de sneeuwpret en de mogelijkheid tot schaatsevenementen.

Lentegevoel

Maar, hoe mooi ik het Nederlandse sneeuwlandschap ook vond, ik kon mijn geluk niet op toen ik zag dat de temperaturen aan het einde van de derde week omhoog gingen. De laatste restjes sneeuw verdwenen langzaam door de zonnestralen en temperaturen rond de 15 C. In deze laatste week van februari hebben we zelfs temperaturen van 17 en 18 graden gezien. En ik merkte het direct: dit doet zo veel met mijn humeur! Ik ben dan ook erg blij dat mijn voorjaarsvakantie in deze week valt en nu lekker kan genieten van het mooie weer.

Een vol geplande vakantie
De bagel ‘Mega Vega’ van Bagels & Beans was zó lekker!

Om alles uit mijn vakantie te halen en om even los te komen uit mijn kamer en laptop, had ik van te voren mijn vakantie goed volgepland. Tot nu toe heb ik iedere dag van de week wat te doen gehad buiten de deur (coronaproof) en dat doet me goed. Zo ben ik naar Deventer geweest voor een lunch en koffie to-go met een vriendin, ging ik nogmaals naar Zutphen om wat foto’s te maken met een andere vriendin die graag fotografeert én heb ik vandaag een hardloopshoot voor Iron Roots op de Posbank gepland staan. Het is zo fijn om weer de hele dag buiten te zijn na de winter.

Heerlijk gesport

Dit weer zorgde ervoor dat er overal in Nederland weer massaal fietsen uit de schuur werden getrokken. Zelf had ik ook graag een stukje willen fietsen, maar helaas had ik daar door de plannen overdag geen tijd voor. Toen ik zag dat eind deze week de temperaturen weer omlaag gaan, besloot ik dan ook mijn binnenband op mijn fiets te laten, zodat ik nog wat langer gebruik kan maken van mijn fietstrainer.

Dit betekent overigens niet dat ik de rest van de maand stil heb gezeten als het gaat om sport. Zoals ik in mijn terugblik van januari al beschreef, heb ik kennis gemaakt met yoga en pilates. Ik heb wekelijks een yoga en pilates workout gedaan en het werkt zo goed voor mijn lichaam. Daarnaast genoot ik van mijn thuisworkouts en stapte ik bijna iedere week met een vriendin de deur uit om te powerwalken. Hoe fijn ik het sporten ook vind en hoeveel ik er ook van genoten heb deze maand, de balans was ver te zoeken. Vaak kwam het voor dat ik vier of vijf dagen achter elkaar sportte en te weinig rust nam. Dit zorgde voor wat kleine, gekke pijntjes hier en daar. Omdat ik er zo veel plezier en ontspanning in kon vinden, kon ik moeilijker naar mijn lichaam luisteren. Komende maand ga ik proberen die balans weer terug te krijgen en te luisteren naar mijn lichaam.

Op naar maart!

Zoals ik aan het begin al zei, was februari een maand die erg wisselde. Enorm drukke periodes wisselde zich af met vrije weken en het weer ging verschillende kanten op. In maart ga ik er dan ook voor zorgen dat hier meer balans in komt, net zoals op het gebied van sport. Bovendien kijk ik erg uit naar wat het weer in maart gaat doen en hoop ik snel op mijn fiets te zitten. Daarnaast staat er in maart iets spannends te gebeuren waarop ik niet kan wachten. Blijf jij hiervoor op de hoogte?

Geniet van de laatste dagen van februari!

Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.